26 • 10 • 2018

Talantu konkurss aicina uz sarunu par dzirdes jautājumiem

“Latvijas vājdzirdīgo atbalsta asociācija “SADZIRDI.LV” kultūras pilī “Ziemeļblāzma” organizēja vājdzirdīgu bērnu talantu konkursu “Ko Tu proti?”, finansiālu atbalstu projekta realizācijai biedrība saņēma no AS “Latvijas valsts meži” ziedojumiem sociālās jomas projektiem, ko administrē fonds “Ziedot.lv”.  

Talantu konkursa mērķis ir vājdzirdīgu vai citu personu ar īpašām vajadzībām prasmju demonstrācija, runas attīstības un iekļaušanās sabiedrībā veicināšana, ka arī sabiedrības informēšana par dzirdes jautājumiem. Pasākumā piedalījās ap 90 personu no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem. 

proti2

Kā paskaidroja SADZIRDI.LV biedrības valdes priekšsēdētājs Olafs Slūtiņš, tas ir veids, kā šīm personām nepiespiestā gaisotnē parādīt savus talantus un veicināt viņu integrāciju sabiedrībā: “Katrā izpildījumā ir ieguldīts liels darbs, kas dalībniekiem nav bijis viegls. Saņemt drosmi uzstāties uz skatuves jau ir liels izaicinājums, taču dzīvē ar drosmi un spēju pārvarēt sevi un savu kautrību var sasniegt ļoti daudz. Konkurss notika pirmo reizi, taču pasākumu organizētāji, dalībnieki un to ģimenes locekļi ir apņēmības pilni šo pasākumu turpināt.”

proti1

Pasākumā bija dažādi priekšnesumi: dzejas lasījumi, modernās un tautas dejas, modes tērpu demonstrēšana, dziesmas, ģitāras spēle, klavieru kompozīcijas, mākslas darbu izstāde un pat cirka priekšnesums. Visi cilvēki savā veidā ir daudzpusīgi un talantīgi, tikai tas jāparāda citiem. Žūriju vadīja un jaunos māksliniekus iedrošināja dziedātāja Marija Naumova. Kā īpašie viesi uzstājās dziedātājas Aija Vītoliņa un Roberta Džesika Larka.

Pēc koncerta notika diskusija ar audiologopēdu un tuvinieku piedalīšanos, lai pārrunātu pieredzi un jautājumus, strādājot pie vājdzirdīgu personu runas un attīstības. Slikta dzirde ietekmē spēju iemācīties runāt, līdz ar to sevi realizēt dzīvē. Papildus tam pasākums ir arī iespēja vājdzirdīgām un citām personām arī īpašām vajadzībām un to tuviniekiem satikties, apmainīties ar pieredzi, zināšanām, sasniegumiem, vienam otru uzmundrināt, lai saprastu, ka visi jautājumi visvieglāk ir atrisināmi kopīgiem spēkiem. 

kopbilde

“Cerams, ka šis pasākums tiešām kļūs par tradīciju un tiks atklāti daudz jauni talanti, kas nākotnē priecēs savus skatītājus un klausītājus gan Latvijā, gan ārpus Latvijas robežām,” gandarīts par paveikto ir Olafs Slūtiņš.

 

Esam sertificēti
BM certification iso