Spēkā no 25.05.2018.

Ar grozījumiem, kas apstiprināti 12.11.2018.

AS “Latvijas valsts meži”

Privātuma Politika

 

Vispārīgie jautājumi

Pārzinis AS “Latvijas valsts meži (turpmāk – LVM), apstrādājot personas datus, ievēro Eiropas Parlamenta un Padomes 2016. gada 27. aprīļa Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgās datu aizsardzības regula) (turpmāk – Regula),Fizisko personu datu apstrādes likuma, kā arī citas  Latvijā spēkā esošajās normatīvo aktu prasības.

Pārziņa kontaktinformācija: Rīga, Vaiņodes iela 1, LV-1004, Latvija. E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., telefons: 67610015.

Šī privātuma politika izskaidro, kā LVM apstrādā fiziskas personas datus, datu subjekta tiesību īstenošanas kārtību un ar personas datu aizsardzību saistītos jautājumus. LVM Privātuma politika attiecas uz visa veida personas datu apstrādi, ko veic LVM.

Personas datu apstrādes mērķi un tiesiskie pamati

LVM personas datu apstrādes mērķi ir saistīti ar LVM funkcijām. LVM apstrādā personas datus šādiem mērķiem:

  • Līguma sagatavošana, noslēgšana un administrēšana
  • Personāla atlase un vadība
  • Efektīva uzņēmuma pārvaldības procesa nodrošināšana
  • Biznesa plānošana un analītika
  • Sabiedrības informēšana par savu darbību
  • Pieteikumu izskatīšana un apstrāde
  • Jaunumu izsūtīšana
  • Drošības nodrošināšana

LVM apstrādā personas datus uz šādiem tiesiskajiem pamatiem:

  • Ar normatīvo aktu noteikta juridiskā pienākuma izpilde
  • Leģitīmās intereses nodrošināšana
  • Līguma noslēgšana vai izpilde
  • Datu subjekta piekrišana
  • Personas vitālo interešu aizsardzība

LVM organizēto pasākumu laikā var tikt veikta foto attēlu un video ierakstu uzņemšana sabiedrības informēšanas un LVM vēstures arhīva veidošanas nolūkā.

LVM ēkās, apsaimniekotajās teritorijās un objektos var tikt veikta foto attēlu un video ierakstu uzņemšana, lai novērstu vai atklātu noziedzīgus nodarījumus saistībā ar īpašuma aizsardzību un personu vitāli svarīgu interešu, tajā skaitā dzīvības un veselības, aizsardzību.

Personas datu glabāšanas ilgums

LMV glabā personas datus atbilstoši definētajiem personas datu apstrādes mērķiem un normatīvo aktu prasībām, kamēr pastāv vismaz viens no šiem kritērijiem:

  • kamēr ārējos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā LVM var realizēt savas leģitīmās intereses
  • kamēr LVM pastāv juridisks pienākums datus glabāt
  • kamēr ir spēkā datu subjekta piekrišana attiecīgai personas datu apstrādei, ja nepastāv cits datu apstrādes likumīgs pamats.

Sīkdatnes

Sīkdatnes ir teksta datne, kas tiek ievietota mājas lapas lietotāja datora pārlūkprogrammā, lai uzlabotu mājas lapas darbību. Saglabātas sīkdatnes ļauj mums atpazīt lietotāja datoru. Atkārtoti apmeklējot LVM mājas lapu un, izmantojot tikai ar paroli pieejamas mājas lapas sadaļas, sīkdatnes ļauj izvairīties no atkārtotas datu ievades.

Kāpēc LVM izmanto sīkdatnes

LVM izmanto sīkdatnes šādiem mērķiem:

  • sesiju pārvaldībai un lietotāju autentifikācijai
  • mājaslapas funkcionalitātes nodrošināšanai
  • iegūtu statistikas datus par lapas apmeklētāju plūsmu – apmeklētāju skaitu, lapā pavadīto laiku
  • uzlabotu vietnes darbības efektivitāti

Serveris, kurā izvietota LVM mājas lapa reģistrē mājas apmeklētāja nosūtītos pieprasījumus (atvērtās tīmekļa adreses, izmantotā ierīce un pārlūkprogramma, IP adrese, piekļuves laiks). Šie dati tiek izmantoti tikai tehniskajiem nolūkiem: lai nodrošinātu tīmekļa vietnes pienācīgu funkcionēšanu un drošību. Šo personas datu apstrādes tiesiskais pamats ir LVM leģitīmā interese.

LVM neizmanto sīkdatnes, lai veiktu lietotāju paradumu izsekošanu, tāpēc LVM informē par sīkdatņu izmantošanu, bet neprasa datu subjekta piekrišanu sīkdatņu ievietošanai atbilstoši likuma prasībām.

Trešo personu sīkdatnes

LVM mājas lapā var būt trešo personu sīkdatnes, it īpaši, google analytics.

Google Analytics rīku nodrošina Google Inc. (ASV uzņēmums), kuram ir piekļuve šī rīka vāktajiem statistikas datiem. Google Inc. ir pievienojusies Eiropas Savienības (ES) – Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Privātuma aizsardzības principiem, ES–ASV Privātuma aizsardzības sarakstam, kas apstiprina, ka pakalpojumu sniedzējs ievēro ES pieprasītos privātuma standartus. Šim pakalpojumu sniedzējam ir piemērojamas arī līgumiskās saistības, kas paredzētas privātuma nodrošināšanai.

Sīkdatņu kontrole

Datu subjekts var dzēst sīkdatnes pēc savas izvēles (sīkāka informācija – www.AboutCookies.org un/vai www.youronlinechoices.com/lv/).

Datu subjekts varat dzēst visas sīkdatnes, kas jau ir saglabātas Jūsu datorā, un var noteikt, lai pārlūkprogramma neļauj tās saglabāt. Bet tādā gadījumā ir manuāli jānorāda izvēle katru reizi, kad apmeklējat vietni, un daži pakalpojumi un mājas lapas funkcijas var nedarboties.

Personas datu saņēmēji

Likumā noteiktos gadījumos LVM var nodot informāciju trešajām personām. Tāpat LVM var izmantot ārpakalpojumus, lai nodrošinātu efektīvāku savu funkciju veikšanu.

Personas dati netiek nodoti uz trešajām valstīm.

Piekļuve saviem personas datiem un citas datu subjekta tiesības

Datu subjektam ir tiesības saņemt informāciju no LVM par to vai attiecībā uz datu subjektu tiek vai netiek apstrādāti personas dati. Lai saņemtu informāciju par personas datiem, kurus LVM par datu subjektu apstrādā, datu subjektam ir jāiesniedz iesniegums:

  • personīgi, rakstveidā iesniedzot LVM birojā Vaiņodes ielā 1, Rīga, LV-1004;
  • parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz elektroniskā pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Datu subjektam ir tiesības pieprasīt personas datu apstrādes ierobežošanu, iebilst pret personas datu apstrādi, personas datu dzēšanu vai lūgt personas datu labošanu atbilstoši Regulas noteikumiem.

LVM veic saziņu ar datu subjektu, izmantojot datu subjekta norādīto kontaktinformāciju (telefona numuru, e-pasta adresi, adresi).

Ja datu subjektam šķiet, ka datu subjekta tiesības uz personas datu aizsardzību ir pārkāptas, datu subjekts ir tiesīgs iesniegt sūdzību personas datu uzraudzības iestādei.

 

 Informācijas pieprasījums par datu subjekta datiem paraugforma 

 

Tiesības atsaukt piekrišanu

Ja personas datu apstrāde ir uzsākta un notiek saskaņā ar datu subjekta piekrišanu, datu subjektam ir tiesības to atsaukt, personīgi rakstveidā iesniedzot iesniegumu LVM birojā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, LV-1004, uzrādot personu apliecinošu dokumentu vai iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot elektroniski uz elektroniskā pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Piekrišanas atsaukums neietekmē datu apstrādes, kuras veiktas tajā laikā, kad datu subjekta piekrišana bija spēkā.

Atsaucot piekrišanu, nevar tikt pārtraukta datu apstrāde, kuru veic, pamatojoties uz citiem tiesiskajiem pamatiem.

Personas datu aizsardzība

LVM nodrošina, pastāvīgi pārskata un uzlabo personu datu aizsardzības pasākumus, lai aizsargātu fizisko personu personas datus no nesankcionētas piekļuves, nejaušas nozaudēšanas, izpaušanas vai iznīcināšanas. Lai to nodrošinātu, LVM izmanto atbilstošas tehniskās un organizatoriskās prasības. 

LVM rūpīgi izvērtē visus pakalpojuma sniedzējus, kas LVM vārdā un uzdevumā apstrādā fizisko personu personas datus, kā arī nosaka, lai pakalpojuma sniedzēji (personas datu apstrādātāji) pielieto atbilstošus drošības pasākumus, lai fizisko personu  personas datu apstrāde notiktu atbilstoši LVM deleģējumam un normatīvo aktu prasībām. 

Personas datu drošības incidenta gadījumā, ja tas radīs iespējami augstu risku datu subjekta tiesībām un brīvībām, LVM paziņos par to attiecīgajam datu subjektam, ja tas būs iespējams, vai informācija tiks publiskota LVM mājaslapā vai citādā iespējamā veidā.

Izmaiņas Privātuma politikā

AS “Latvijas valsts meži” ir tiesības jebkurā brīdī izdarīt izmaiņas šajā privātuma politikā, kuras tiek publicētas interneta vietnē www.lvm.lv.