09 • 10 • 2018

Smilšu terapija personības harmonizēšanai

rasas perles1

Nodibinājums Latgales Reģionālais atbalsta centrs "Rasas pērles" finansiālu atbalstu  sociālās jomas projektu realizācijai no AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ziedojumiem, ko administrē fonds “Ziedot.lv”, saņem jau kopš 2012. gada.

“Mūsu darbība ir saistīta ar no vardarbības cietušu bērnu un kopš 2016. gada arī pieaugušo rehabilitāciju. Centra speciālisti vairāk nekā deviņu gadu darbības laikā dažādās programmās snieguši atbalstu ap 2000 no vardarbības cietušiem bērniem un ap 400 pieaugušām personām. Esam pateicīgi LVM gan par iespēju  pilnveidot atbalsta centra materiālo bāzi, gan paplašināt pakalpojumu loku saistībā ar rehabilitāciju.” stāsta LRAC "Rasas pērles" valdes locekle Ilze Andža.

Šogad sociālo projektu ietvaros tika organizēts atbalsts grūtniecēm un personām ar bērnu līdz 3 gadu vecumam ar mērķi sniegt emocionālu un medicīnisku atbalstu grūtniecības noslēguma posmā, sagatavojot sievieti dzemdībām, pilnveidojot viņas ikdienas prasmes. “Bērna līdz 3 gadu vecumam likumiskajam pārstāvim pilnveidojām maza bērna aprūpes ikdienas prasmes un izglītojam par bērna emocionālo audzināšanu, stiprinot pieaugušā pašapziņu,” par biedrības šī gada projektu stāsta Ilze Andža.

wsb

Vēl viens šī gada projekts bija siltās smilšu kastes izmantošana ar mērķi uzlabot bērnu ar uzvedības traucējumiem sociālās saskarsmes iemaņas, pilnveidojot viņu mācīšanās un dzīves prasmes. Radošās nodarbībās izmantojot dabas materiālus, harmonizēt  personību, izmantojot ciklisku kārtību, kas atbalsta cilvēka vispārējo attīstību, mazina spriedzi, veicina organisma pašregulācijas procesus. Rezultātā notiek personības fiziskā, emocionālā, intelektuālā un garīgā sakārtotība. Nodarbībās izmanto 2017. gada projektā iegādāto iekārtu, ar kuru strādā Latvijā šīs patentētās metodes sertifikātu ieguvušie speciālisti.

“Abas  mērķa grupas projektā tiks iesaistītas līdz šī gada nogalei un jau tagad ir pozitīvas atsauksmes gan no klientiem, gan pašvaldību sociālajiem dienestiem. Atbalstu saņēmušie klienti ir no Alūksnes, Balvu, Krustpils, Rēzeknes, Rugāju un Strenču  novadiem,” noslēgumā piebilst Ilze Andža.

 

Esam sertificēti
BM certification iso