14 • 04 • 2016

Īstenos projektu “Mazulītis nav vainīgs…”

pue

Pateicoties AS “Latvijas valsts meži” atbalstam, biedrība “AGIHAS” arī šogad ar “Ziedot.lv” starpniecību spēs īsteno projektu “Mazulītis nav vainīgs…”, palīdzot jaunajām māmiņām, kas ir HIV pozitīvas vai ir AIDS slimnieces.

Ja pērn projekts tika īstenots tikai Rīgā, tad šogad tā jau ir visa Latvija. Tāpēc ikviens mazulis līdz viena gada vecumam, kura HIV pozitīvā mamma stāsies Latvijas Infektoloģijas centra HIV ambulatorās nodaļas uzskaitē, katru mēnesi saņems aptuveni desmit „Frisolac Gold 1” vai „Frisolac Gold 2” sausā piena maisījuma iepakojumus. HIV pozitīvā māmiņa un AIDS slimniece nedrīkst bērniņu barot pati, lai mazinātu HIV infekcijas nodošanas no mātes bērnam risku, tieši tāpēc projektā šogad iesaistījies ne vien Rīgas Dzemdību nams, bet arī dzemdību nodaļas visos mūsu valsts novados.

Pērn uzsāktais projekts “Mazulītis nav vainīgs…” spilgti parādīja, ka iniciatīva nodrošināt zīdaiņus ar tik nepieciešamo bezmaksas mātes piena aizstājējproduktu dod ne tikai nozīmīgu materiālu atbalstu ģimenēm, kurās viens vai abi vecāki ir HIV pacienti, bet arī veicina nepārtrauktu mazuļu uzraudzību un nepieciešamo aprūpi.

Biedrība “AGIHAS” ir gandarīta, ka LVM tās iniciatīvu ir atkārtoti vērtējuši kā prioritāri atbalstāmu. LVM Komunikāciju daļas vadītājs Tomass Kotovičs atzīst: „Esmu dzirdējis, ka daudzi ziedot gatavi uzņēmumi nevēlas sevi asociēt ar HIV un AIDS, tāpēc savus ziedojumus novirza citiem mērķiem. Mēs uzskatām, ka bērns nav vainīgs, ja viņa māmiņa ir slima, tāpēc LVM atbalsts nepieciešams, lai šie bērni izaugtu veseli un ar savu klātbūtni dotu labumu Latvijai. Bērni valstij ir ļoti vajadzīgi, un šī ir iespēja viņus izglābt.”

Esam sertificēti
BM certification iso