08 • 03 • 2022

“LVM Zemes dzīles” piedāvās minerālos materiālus “Rail Baltica” būvniecībai

piedavas rail baltica

Izmantojot AS “Latvijas valsts meži” (LVM) minerālos materiālus, 2021. gadā ir tapuši sabiedrībai nozīmīgi infrastruktūras objekti. Apzinoties uzsāktā “Rail Baltica” projekta mērogu un vajadzību pēc minerālajiem materiāliem, “LVM Zemes dzīles” uzsākusi darbu, lai minerālo materiālu kvalitāti LVM karjeros noteiktu atbilstoši “Rail Baltica” projektā izvirzītajiem kritērijiem, kā arī sagatavotu šos karjerus minerālo materiālu ieguvei un būtu gatavi reaģēt uz nepieciešamo pieprasījumu.

Laikā līdz 2024. gadam “Rail Baltica” trases tuvumā LVM plāno atvērt vēl papildu piecas jaunas ieguves vietas, tādējādi nodrošinot minerālos materiālus 30 karjeros, kas atrodas līdz 60 km attālumā no trases.

“Saredzam, ka sadarbība ar mums minerālo materiālu iegādes ziņā ir vērtība gan uzņēmējiem, gan sabiedrībai kopumā. Uzņēmēju ieguvums ir izmaksu efektivitāte un produktu kvalitāte, ko nodrošina kontrolēts ražošanas process un piegādāto minerālo materiālu kvalitātes kontrole “LVM Zemes dzīles” minerālo materiālu testēšanas un pētniecības laboratorijā. Minerālo materiālu ieguve LVM karjeros notiek atbilstoši normatīvajiem aktiem, starptautiski noteiktiem ražošanas standartiem, kā arī ar atbildību pret vidi un sabiedrību, noslēdzot ieguves vietas ciklu ar rekultivāciju uzreiz pēc ieguves pabeigšanas,” skaidro “LVM Zemes dzīles” pārdošanas vadītāja Karīna Āboliņa-Zalpētere.

AS “Latvijas valsts meži” apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā. 2021. gadā sabiedrībai nozīmīgu infrastruktūras objektu būvniecībā un būvizstrādājumu ražošanas procesā izmantoti vairāk nekā 920 tūkst. kubikmetru LVM karjeros iegūto minerālo materiālu un to maisījumu. 2021. gadā par iegūtajiem minerālajiem materiāliem valsts un pašvaldību budžetos iemaksāti 348.6 tūkst. eiro. 2022. gadā plānots atvērt septiņas jaunas ieguves vietas un nodrošināt minerālo materiālu maisījumus 25 karjeros visā Latvijas teritorijā.

Par sadarbības iespējām, pieejamiem minerāliem materiāliem un to maisījumiem derīgo izrakteņu ieguves vietās aicinām sazināties ar “LVM Zemes dzīles” klientu attiecību speciālistēm:

  • Kurzemē – Gaļina Rēdere, mob. tālr.26563202, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Zemgalē – Inese Ēvele, mob.tālr.29422349, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Vidzemē – Baiba Rozīte, mob. tālr.26187900, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Latgalē – Egita Strode, mob. tālr.26132262, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un Zigrīda Balode, mob. tālr. 29375486, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Lasīt vairāk: