10 • 03 • 2015

Pavasarīgās noskaņās aizritējis skolēnu gadatirgus

JAL Pavasara_gadatirgus-271_copy

Ar īstiem un no papīra veidotiem ziediem, koka cālīšiem, vaska olām un zaķīšiem 7. martā aizritēja ikgadējais Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu Pavasara gadatirgus, kur AS „Latvijas valsts meži” (LVM) apbalvoja videi draudzīgākos skolēnu mācību uzņēmumus.

Gan pamatskolas, gan vidusskolas skolēnu grupā LVM apbalvoja to skolēnu mācību uzņēmumu (SMU), kas savu produktu gatavoja no bioloģiska materiāla un iesaiņoja to otrreizēji pārstrādātā papīrā vai kartonā. Pamatskolu grupā videi draudzīgākās izrādījās „Pirtnieces” – SMU no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, kas piedāvāja iegādāties gan paštaisītus skrubjus no dabas veltēm, gan švammītes, linu maisiņus, cepures u.c. produktus pirtij un vannai.

Vidusskolu grupā par laureātu kļuva SMU „Eco toys” no Iecavas vidusskolas ar savu produktu – ekoloģiskām koka puzlēm bērniem.

Starp 122 uzņēmumiem žūrija meklēja labākos skolēnu uzņēmumus piecās kategorijās: sociāli atbildīgākais uzņēmums, labākā pārdošanas komanda, inovatīva biznesa ideja, labākais stends un LVM atbalstītajā kategorijā – videi draudzīgs produkts.

SMU ir skolēnu pašu veidots un vadīts mācību uzņēmums, kas darbojas reālā vidē – skolēni ražo un pārdod preces vai pakalpojumus. Uzņēmumiem gan nav juridiska statusa, tos Latvijā pārstāv „Junior Aschievement – Young Enterprise LatvijaJunior Achievement Worldwide" programmu licences īpašniece. Ikgadējo gadatirgu mērķis ir uzņēmējspēju attīstīšana jauniešiem, kas piedāvā iespējas praktiski realizēt sava SMU produkciju un pilnveidot mārketinga zināšanas praksē.

LASĪT VAIRĀK: