18 • 12 • 2013

Skolēnu veidotās koka pulksteņu siksniņas gūst atzinību

AS „Latvijas valsts meži" Vislatvijas skolēnu gadatirgū pasniedza žūrijas atzinību Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas komandai par videi draudzīgāko produktu - koka pulksteņa siksniņām.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar biznesa izglītības biedrību Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) 14. decembrī organizēja Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku gadatirgu modes un izklaides centrā Rīga Plaza, kur ar pašražotu produkciju tirgojās 133 SMU no visas Latvijas, pulcējot 403 skolēnus un 112 skolotājus no 55 Latvijas skolām.

Gadatirgū skolēnu sniegumu vērtēja pieredzējusi žūrija, iepazīstoties ar SMU stendiem, produktiem un izvērtējot jauniešu sniegumu uzņēmējdarbībā atbilstoši dažādām nominācijām: Sociāli atbildīgākais SMU, Videi draudzīgākais produkts, Labākā pārdošanas komanda, Labākā dāvana, Inovatīva biznesa ideja un Labākais stends. Žūrija pasniedza arī simpātiju balvas. AS „Latvijas valsts meži" sveica uzvarētājus kategorijā Videi draudzīgs produkts.

Attēlā: Videi daudzīgākā produkta veidotāji saņem atzinību no konkursa atbalstītājiem.

Vislatvijas SMU Ziemassvētku gadatirgus ir neatņemama Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) programmas sastāvdaļa un tā mērķis ir praktiskās uzņēmējdarbības prasmju un iemaņu pilnveidošana reālā vidē, realizējot sava SMU preces un pakalpojumus un pilnveidojot skolēnu uzņēmējdarbības prasmes reāla biznesa vidē.

AS „Latvijas valsts meži" pasniedz jau otro gadu atzinību tiem skolēniem, kas savus produktus spēj pozicionēt kā videi draudzīgus.