12 • 12 • 2014

Apbalvoti videi draudzīgākie skolēnu uzņēmumi

images lvm_jaunumi_Skolu_zinas_JAL_SMU_Ziemassvetku_gadatirgus_292_jpg_1418388909_fit_1024_768

Laureāti pamatskolas grupā - SMU "LEMO"

6. decembrī modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” notika ikgadējais Vislatvijas skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku gadatirgus, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un biznesa izglītības biedrība Junior Achievement – Young Enterprise Latvija.

Tā ietvaros AS „Latvijas valsts meži” apbalvoja divus skolēnu mācību uzņēmumus (SMU), kas pēc žūrijas domām bija videi draudzīgākie gan produkta, gan tā iepakojuma ziņā, izmantojot otrreiz pārstrādātus un dabai nekaitīgus materiālus. Pamatskolas grupā balvu ieguva Olaines 1. vidusskolas SMU „LEMO”, kas ražo suvenīrus no dabas materiāliem.

Vidusskolu grupā videi draudzīgākais bija Mārupes vidusskolas SMU „Weaskets” ar saviem kancelejas preču turētājiem jeb galda organizatoriem no klūgām.

JAL SMU Ziemassvetku gadatirgus-378

Videi draudzīgākais uzņēmums vidusskolas grupā „Weaskets”

Gadatirgus ietvaros žūrija jaunos uzņēmumus izvērtēja un apbalvoja sešās nominācijās – Sociāli atbildīgs uzņēmums, Inovatīva biznesa ideja, Labākais stends, Labākā pārdošanas komanda, Videi draudzīgs produkts, Labākā dāvana. Jaunie SMU pārstāvēja modes, dizaina, kosmētikas, kokapstrādes, rotaslietu, suvenīru un Ziemassvētku rotājumu ražošanas nozares un pakalpojumus: pasākumu organizēšanu, fotografēšanu un pat tādu eksotisku izklaidi kā smilšu kino.

SMU 31

Ziemassvētku gadatirgus žūrija

Kopumā Vislatvijas SMU Ziemassvētku gadatirgū šogad piedalījās rekordliels uzņēmumu skaits – 125 jauniešu veidoti uzņēmumi (81 vidusskolas un 44 pamatskolas) no Latvijas skolām, kuri dienas garumā piedāvāja savus oriģinālos izstrādājumus, Ziemassvētku dāvanas.

AS „Latvijas valsts meži” jau trešo gadu atbalsta Junior Achievement – Young Enterprise Latvia organizēto programmu, pasniedzot atzinību tiem uzņēmumiem, kas savus produktus spēj pozicionēt kā videi draudzīgus.