06 • 03 • 2023

Vēl līdz 10. martam var pieteikties atklātam konkursam augsnes gatavošanai, veidojot pacilas ar kausu

pacilas ar kausu

Lai stādīts mežs ieaugtos labāk, kā arī būtu efektīvāka tā apsaimniekošana un atjaunošanas cirtē iegūtu maksimāli iespējamo koksnes ražu, jāveic vairāki priekšdarbi. Viens no tiem ir augsnes gatavošana. Tāpēc AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludina atklātu konkursu “Augsnes gatavošana, veidojot pacilas ar kausu, 2023.–2025. gadā”, kuram pakalpojuma sniedzēji var pieteikties līdz 10. marta pulksten 11.00.

LVM izsludinātajā atklātajā konkursā iepērk pakalpojumu augsnes gatavošanai, veidojot pacilas ar kausu, un meliorācijas sistēmas ikdienas uzturēšanas darbus. Kopējais darbu apjoms konkursā augsnes gatavošanai ir 4893 ha platībā, bet meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšanas darbi – 2456 stundu apjomā.

“Ar šo augsnes sagatavošanas veidu tiek izveidots mikro paaugstinājums jeb pacila, uz kuras vēlāk tiks iestādīts kociņš. Kokam šāda stādvieta ir labvēlīga, jo ir sabalansēta attiecība starp mitruma un sausuma apstākļiem, kā arī samazināts risks tikt nomāktam ar zālaugiem, avenājiem un papardēm. Savukārt meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšanas darbus veic ar ekskavatoru, attīrot meliorācijas grāvjus no lokāliem šķēršļiem un veido virszemes ūdens noteces vagas un ievalkas, lai nodrošinātu ūdens plūsmu,” skaidro LVM Mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

LVM izsludinātā atklātā konkursa Augsnes gatavošana, veidojot pacilas ar kausu, 2023.–2025. gadā priekšmets sadalīts 23 iepirkuma daļās. Darbus ir plānots izpildīt visos LVM reģionos visā Latvijas teritorijā. Pretendents var iesniegt piedāvājumu par vienu vai vairākām, vai arī visām iepirkuma daļām.

Papildu informācija: https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Procurement/93344

Iepirkuma sludinājums: https://www.lvm.lv/biznesa-partneriem/iepirkumi/as-lvm-ms-mk-2022-406-ak

Lai precizētu informāciju par nolikuma noteikumiem, pakalpojumu sniegšanas kārtību, kā arī par piedāvājumu iesniegšanu EIS e-konkursu apakšsistēmā, potenciālie pakalpojuma sniedzēji nepieciešamības gadījumā, var sazināties ar LVM mežkopības darbu ekspertu Juri Katreviču, zvanot 29830492 vai rakstot Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Lasīt vairāk: