13 • 02 • 2023

LVM izsludina atklātu konkursu augsnes gatavošanai, veidojot pacilas ar kausu, 2023.–2025. gadā

pacilu ekskavators

Sākoties pavasarim, AS “Latvijas valsts meži” (LVM)  uzsāk meža stādīšanu, atjaunojot un ieaudzējot mežu ar kvalitatīviem kokaudzētavās izaudzētiem stādiem. Šogad Latvijas valsts mežos tiks iestādīti 28 milj. jauno kociņu. Pirms stādīšanas darbu sākšanas nepieciešams kvalitatīvi sagatavot augsni. Lai sasniegtu rezultātu, LVM izsludina atklātu konkursu “Augsnes gatavošana, veidojot pacilas ar kausu, 2023. – 2025. gadā”.

Konkursa priekšmets ir augsnes gatavošana meža atjaunošanai un ieaudzēšanai, veidojot pacilas ar kausu, 4 893 ha apjomā un meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšanas darbi 2456 stundu apjomā. Darbus ir plānots izpildīt visos LVM reģionos visā Latvijas teritorijā. Konkursa priekšmets sadalīts 23 iepirkuma daļās. Pretendents var iesniegt piedāvājumu par vienu vai vairākām, vai visām iepirkuma daļām. Piedāvājumu konkursam var iesniegt Elektronisko iepirkumu sistēma (EIS) līdz 2023. gada 10. martam plkst. 11.00.

“Kvalitatīva augsnes sagatavošana pirms meža atjaunošanas ir būtiska, lai iestādītie kociņi ieaugtos pirmajos gados pēc stādīšanas un labi justos arī vēlāk, kad kokam veidosies augstuma un caurmēra pieaugumi. Jo kvalitatīvāk sagatavota augsne, jo labāk var izpildīt arī turpmāk plānotos darbus – stādīšanu, kopšanu, aizsardzību pret briežu dzimtas dzīvnieku bojājumiem.

Praksē pielieto vairākus augsnes gatavošanas veidus, izvēloties piemērotāko atkarībā no mitruma, augsnes un reljefa apstākļiem. Augsnes gatavošanu ar pacilām visbiežāk izvēlas vietās, kur ir augsts gruntsūdens līmenis. Ar pacilu koka stādvieta tiek pacelta augstāk un līdz ar to tiek regulēts mitruma režīms pārmitrās vietās,” skaidro LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

Meža meliorācijas sistēmu ikdienas uzturēšanas darbus veic ar ekskavatoru, attīrot meliorācijas grāvjus no lokāliem šķēršļiem un izveidojot virszemes ūdens noteces vagas un ievalkas, lai nodrošinātu ūdens plūsmu.

Iesniegt piedāvājumu EIS

Notiks ieinteresēto piegādātāju sanāksme

Šī gada 21. februārī plkst. 9.00 tiešsaistē  platformā “Microsoft Teams” notiks ieinteresēto piegādātāju sanāksme, kurā informēs un atbildēs uz jautājumiem par nolikuma noteikumiem, pakalpojumu sniegšanas kārtību, kā arī sniegs papildu informāciju, tai skaitā par piedāvājumu iesniegšanu EIS e-konkursu apakšsistēmā.

Ieinteresētajiem piegādātājiem, kuri vēlas piedalīties tiešsaistes sanāksmē, līdz 20. februāra plkst. 17.00 jāsazinās ar LVM mežkopības darbu ekspertu Juri Katreviču (tel. 29830492, e-pasta adrese Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.), nosūtot e-pastu, kurā norāda ieinteresētā piegādātāja nosaukumu un elektroniskā pasta adresi, uz kuru vēlas saņemt informāciju dalībai ieinteresēto piegādātāju sanāksmē.

Lasīt vairāk: