02 • 02 • 2023

“LVM Zemes dzīles” šogad atvērs sešas jaunas ieguves vietas

karjeri ieguve

Apzinoties tautsaimniecībai un industriālajai būvniecībai nepieciešamo minerālo materiālu apjomu turpmākajos gados, “LVM Zemes dzīles” 2023. gadā plāno palielināt minerālo materiālu meklēšanas darbu apjomu vismaz par 50 % vairāk nekā 2022. gadā un atvērt sešas jaunas derīgo izrakteņu ieguves vietas.      

2022. gadā “LVM Zemes dzīles” organizēja smilts un grants meklēšanas darbus aptuveni 1 500 ha platībā un tika atvērtas piecas jaunas derīgo izrakteņu ieguves vietas, bet septiņās ieguves vietās – atvērti papildus sektori, prognozējot pieprasījuma pieaugumu.

“Pagājušais gads būvniecības nozarei bija izaicinošs ģeopolitiskās situācijas, izmaksu pieauguma, resursu pieejamības un līgumu izpildes nodrošināšanas dēļ, tomēr pieprasījums pēc LVM minerālajiem materiāliem bija ievērojami lielāks nekā 2021. gadā. Realizētais minerālo materiālu apjoms laikā no 2020. gada līdz 2022. gadam ir gandrīz trīskāršojies, sasniedzot 1,55 miljonus kubikmetru minerālo materiālu un to maisījumu,” skaidro “LVM Zemes dzīles” pārdošanas izpilddirektore Karīna Āboliņa-Zalpētere.

Lielu minerālo materiālu un to maisījumu pieprasījumu iepriekšējā gadā veidoja Ķekavas apvedceļa projektam realizētais smilts apjoms, sasniedzot 699 tūkst. kubikmetru. “LVM Zemes dzīles” minerālie materiāli un to maisījumi 2022. gadā piegādāti arī pašvaldību un VSIA “Latvijas Valsts Ceļi” dažādu ceļu posmu atjaunošanai, pārbūvei un segumu atjaunošanai. Kvalitatīvie minerālie materiāli plaši izmantoti arī  ielu un velo celiņu izbūvei, stadiona un ražošanas ēkas infrastruktūras izbūvei, degradētās teritorijas sakārtošanai Pilssalas ielā, kā arī bērnu un jauniešu sporta skolas infrastruktūras būvdarbiem Jelgavā. Minerālie materiāli un to maisījumi izmantoti arī meža autoceļu izbūvei un uzturēšanai, ielu seguma maiņai, ūdens atvades sistēmas izbūvēm, remontdarbiem un vēl citiem mērķiem.

“LVM Zemes dzīles” nodrošina atbildīgu un ilgtspējīgu dabas resursu apsaimniekošanu visā zemes apsaimniekošanas ciklā – no izpētes līdz katra karjera dzīves cikla noslēgumam, kad ieguves vieta tiek rekultivēta, sagatavojot to nākamajam saimniekošanas mērķim, visbiežāk, jauna meža ieaudzēšanai. 2023. gadā plānots rekultivēt septiņas ieguves vietas.

“LVM Zemes dzīles” ir uzticams un prognozējams sadarbības partneris saviem klientiem, kurš nodrošina skaidrus un saprotamus darījuma nosacījumus, pieejamību sertificētiem minerālajiem materiāliem visā Latvijas teritorijā un veic produktu kvalitātes kontroli “LVM Zemes dzīles” pētniecības un testēšanas laboratorijā.

Par sadarbības iespējām un minerālo materiālu iegādi aicinām sazināties ar mūsu komandu:

  • Baiba Rozīte, pārdošanas vadītāja: tālr.26187900, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Egita Strode, klientu attiecību speciāliste: tālr.26132262, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Gaļina Rēdere, klientu attiecību speciāliste: tālr.26563202, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
  • Zigrīda Balode, klientu attiecību speciāliste: tālr. 29375486, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Papildu informācija atrodama tīmekļvietnē www.zemesdziles.lv