28 • 07 • 2017

Spilgtākajai debitantei bērnu literatūrā piešķirta “Jaunaudze”

Baltvilka balva

Jau 13. reizi jūlijā, dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienas mēnesī, tiek pasniegta Jāņa Baltvilka balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā. Šai balvai trešo gadu pievienojas arī AS “Latvijas valsts meži” sarūpētā balva “Jaunaudze”, kas tiek piešķirta spilgtākajam debitantam.

Šogad par spilgtāko debitanti žūrija atzinusi Rūtu Briedi. Balvu autore saņēmusi par pašas ilustrēto un sacerēto grāmatu “Kaiju karalienes noslēpums” (izdevniecība “Liels un mazs”, 2017), kuru žūrija raksturojusi kā “lakoniskā tekstā un precīzā formātā ietvertu labsirdīgu humoru, sociālu reālismu un trāpīgu latviešu mentalitātes raksturojumu”.

AS “Latvijas valsts meži” balvas “Jaunaudze” laureāte saņēma mākslinieces Ineses Brants veidoto Balto Vilku, naudas prēmiju 900 eiro apmērā un iespēju vienu mēnesi dzīvot un strādāt Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā, saņemot radošo stipendiju.

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā galvenais uzdevums ir pievērst sabiedrības uzmanību kam pozitīvam – bērnam, kurš lasa skaistas un interesantas grāmatas latviešu valodā. Tā tiek pasniegta jau kopš 2004. gada, taču kopš 2008. gada žūrija balvu pasniedz arī kādam no Baltijas jūras reģiona rakstniekiem un darbu tulkiem.

Baltvilka balvas mērķis ir palīdzēt latviešu bērnu literatūrai nonākt jaunā attīstības pakāpē, pievērst talantīgu rakstnieku un mākslinieku interesi bērnu grāmatām un rosināt bērnus un viņu vecākus izvēlēties augstvērtīgas grāmatas.

Lasīt vairak: