02 • 08 • 2016

Spilgtākajai debitantei bērnu literatūrā – “Jaunaudze”

Vivianna Maria Staņislavska par ilustrācijām Ievas Samauskas dzejoļu krājumam “Skaļā klase” ieguvusi Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā, ko spilgtākajam debitantam bērnu literatūrā jau otro gadu sarūpējusi AS “Latvijas valsts meži”, pasniedzot balvu “Jaunaudze”.

Kā norāda Baltvilka balvas žūrija, mākslinieces veidotais dizains un ilustrācijas dzejoļu krājumam “Skaļā klase” ir ekspresīvs, blīvs un piepildīts kā mācību stundu pieraksti un skolas dzīve. Balva Viviannai pasniegta par spēju ar gaumīgas stilizācijas palīdzību vienā grāmatā ievietot visu spuraino, informācijas un emocionāli pārbagāto skolas dzīvi, ietērpjot to vizuālā valodā, kas saprotama gan skolēniem, gan viņu audzinātājiem.

“Vivianna Maria Staņislavska ir jauna perspektīva ilustratore, kuras mati ir bijuši zilā krāsā, un tajos vienmēr ir puķes,” saka Mākslas akadēmijas pasniedzēja, grāmatu dizainere un ilustratore Rūta Briede.

LVM balvas „Jaunaudze” laureāte saņēma mākslinieces Ineses Brants veidoto Balto Vilku, naudas prēmija 900 eiro apmērā un iespēju vienu mēnesi dzīvot un strādāt Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā, saņemot radošo stipendiju.

LET 14482651

Dzejnieka Jāņa Baltvilka (1944–2003) 72. dzimšanas dienā, Starptautiskās Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvas dzimšanas dienā 24. jūlijā tiek pasniegta Baltvilka balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā. Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004. gada, bet kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi – bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.

Baltvilka balvas mērķis ir palīdzēt latviešu bērnu literatūrai nonākt jaunā attīstības pakāpē, pievērst talantīgu rakstnieku un mākslinieku interesi bērnu grāmatām un rosināt bērnus un viņu vecākus izvēlēties augstvērtīgas grāmatas.

Lasīt vairāk: