18 • 10 • 2016

Jau trešo gadu spiningošanas sacensībās uzvar talsenieki

zivs copy copy

Par spīti brāzmainajam vējam, drosmīgākie un neatlaidīgākie copmaņi tikās LVM Kaņiera ezerā, lai sacenstos “Mammadaba spiningošanas čempionāts 2016” pēdējā posmā. Trīspadsmit komandas jau no maija sākuma piedalījās sacensību 6 posmos, kas norisinājās četros AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos ezeros — Tērvetes ūdenskrātuvē, Gulbju, Kaņiera un Lielauces ezerā. Par šī gada spiningošanas čempionāta uzvarētājiem kļuva komanda “Emīlija-Talsi”, kas šo titulu saglabāja jau trešo gadu pēc kārtas.

Sacensību pēdējais posms sešu stundu garumā norisinājās LVM Kaņiera ezerā. Neizpalika asaru svēršana, lomu lapā ierakstīto līdaku fotoattēlu pārbaude un, protams, piedzīvotie makšķernieku stāsti. Trešo vietu, pateicoties divām skaistām līdakām, viena pat deviņdesmit centimetru gara, Kaņiera ezera posmā izcīnīja komanda “2 vīri laivā”, kurā startēja Haralds Siliņš un Roberts Abrams. Gandrīz metru garā zaļsvārce kļuva par šī gada sacensību lielāko zivi.

images mammadaba dabas objekti kaniera ezers Rekordl dakas pieveic ji JPG 1476433676 fit 1024 768

Mammadaba rekordlīdakas pieveicēji

Četras laivā iemānītās līdakas otrajā vietā Kaņiera posmā ierindoja Māri un Aivaru Smilgas no “Čuš”, bet par posma uzvarētājiem ar skaitliski divreiz lielāku lomu kļuva kopvērtējuma līderi Romalds Ribuzuls un Mārtiņš Reks no “Emīlija–Talsi”. “Noķērām astoņas brangas līdakas, kuru garums bija no 57 līdz 67 centimetriem, un gandrīz divus kilogramus asaru,” stāsta Romalds Ribuzuls.

Sacensību uzvarētāji bija pārliecinoši, bet pārējo komandu sadalījums kopvērtējumā bija rūpīgi jāskaitļo. Sacensību kopvērtējuma otrajā vietā ierindojās Māris Kārkliņš un Kristīne Āboltiņa no “Vizulīšiem”, trešo vietu prata nosargāt Rinalds un Zigmārs Bērziņi no “Bērziem”. Lai noteiktu ceturto, piekto un sesto vietu nācās skaitīt punktu summu, kas trīs komandām bija pilnīgi vienādas. Augstākā punktu summa, sešu posmu kopvērtējumā, ceturtajā vietā ierindoja Māri un Aivaru Smilgas no “Čuš”, piektie palika Aivars Līdumnieks un Kaspars Grablovskis no “Komandas”, bet olimpisko sešinieku noslēdza Ivars Lasmanis un Haralds Viškers no “Āķis lūpā”.

Šogad jau sesto reizi visi aktīvā sporta — makšķerēšanas — draugi tika aicināti piedalīties Mammadaba atklātajā spiningošanas čempionātā, kas ir ne vien labs brīvā laika pavadīšanas veids lomiem bagātās vietās, bet arī iespēja sastapt domubiedrus.

Lasīt vairāk: