31 • 08 • 2016

LVM dabas parkā Tērvetē sagaidīts simttūkstošais viesis

 MG 0014

Ar katru gadu AS “Latvijas valsts meži" apsaimniekotais dabas parks Tērvetē pārsteidz un iepriecina gan lielus, gan mazus parka apmeklētājus ar izglītojošām un interesantām atpūtas iespējām un vienmēr mainīgo pasaku mežu. 26. augustā parkā ieradās arī šī gada 100 000.apmeklētājs – divgadnieks Oskars, kurš bija ieradies kopā ar vecākiem, vecmāmiņu un radinieku ģimeni.

Ģimeņu kopābūšanas diena izvērtās par negaidītu pārsteigumu un dāvanu no dabas parka Tērvetē – bezmaksas parka apmeklējums, koka pakāpienu mērošana Tērvetes skatu tornī, no kura paveras brīnišķīgs skats uz parka teritoriju, kā arī svētku brauciens Pasaku bānīti piešķīra patiesi negaidīta brīnuma noskaņu.

Abas ģimenes uz LVM dabas parku Tērvetē bija atbraukušas no Jumpravas, atzīstot, ka pa pasakaino mežu pēdējo reizi pastaigājušās pirms trīs gadiem. Šajā laikā parku esot piemeklējušas acīm redzamas pārmaiņas – jauns koka tilts un sakārtota infrastruktūra. Pieaugušie un bērni ar neviltotu prieku atzina, ka jūtas pārsteigti un saviļņoti par šādu pārsteigumu!  

Apmekletaju apsveikums dzests

“Lielākā vērtība, ko saviem apmeklētājiem sniedz Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē – labas sajūtas un emocijas. Apmeklētāju skaits ik gadu tupina augs, tas liecina, ka cilvēkiem pie mums patīk un tie atgriežas arvien biežāk, ne tikai tāpēc, ka mazākie ģimenes locekļi novērtē pasaku meža brīnumus, bet arī tāpēc, ka nu arī jauniešiem, vecākiem un vecvecākiem te ir kļuvis interesanti. Parks turpina nemitīgi attīstīties, piedāvājot arvien jaunus objektus, aizraujošus tematiskos pasākumus un aktivitātes visa gada garumā,” stāsta “LVM Rekreācija un medības” parku iecirkņa vadītājs Kristaps Didže. Lai nenokavētu kādu no pasākumiem, visām Latvijas valsts mežu dabas parka aktivitātēm var sekot līdzi mammadaba mājas lapā, kā arī Facebook.

Pērn Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē apmeklējuši 149 tūkstoši viesi, kas ir lielākais apmeklētāju skaits parka pastāvēšanas vēsturē. Pastaigas pasaku mežā, lūkojot jaunus koka pasaku tēlus un piedalīšanās izglītojošās un aizraujošās aktivitātēs ar Rūķu saimes iemītniekiem un vides gidiem, spēku pārbaudījumi “Laimīgās zemes gaisa takās”, izbrauciens ar Pasaku bānīti un citas aktivitātes – saistošas gan lieliem, gan maziem. Parka piedāvātās aktivitātes novērtē arī tūristi no Eiropas un citām pasaules valstīm, to skaistā arī mūsu kaimiņi, lietuvieši, – kas sastāda teju 70% no kopējā ārzemju tūristu skaita.

LVM dabas parks Tērvetē ir vairākkārt atzīts par ģimenei draudzīgu vietu, rūpējoties par interesantu un daudzveidīgu atpūtu visām paaudzēm.

Lasīt vairāk: