07 • 09 • 2015

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē sveic 100 000 apmeklētāju

AS „Latvijas valsts meži" apsaimniekotais dabas parks Tērvetē ir iecienīta ģimeņu atpūtas vieta. 25. augusta priekšpusdienā parkā ieradās šī gada simttūkstošais apmeklētājs – Jančevsku ģimenes tētis Dzintars, kurš parku apmeklēja kopā ar sievu Gitu un meitiņām Agati un Montu. Neplānojot diena izvērtās par piedzīvojumiem pilnu svētku dienu – ģimene bezmaksas varēja apmeklēt parku, uzkāpt Tērvetes koka skatu tornī un doties svētku braucienā ar Pasaku bānīti.

Ģimene uz Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē atbraukusi no Rīgas. Tā ir gluži vai ģimenes tradīcija – ik gadu doties pastaigā pa parku, jo tajā allaž varot atrast ko jaunu un vēl nebijušu.

„LVM Rekreācija un medības” parku iecirkņa vadītājs Kristaps Didže uzsver: „Ik gadu parku apmeklē arvien vairāk dabas mīļotāju, un, salīdzinot ar pērno gadu, parka apmeklētāju skaits uz šo dienu pieaudzis par 25%. Līdz ar to – mēnesi ātrāk sagaidīts arī šī gada 100 000. apmeklētājs. Mums liels prieks, ka ieguldītais darbs, parku ik gadu atjaunojot un pilnveidojot, nes augļus, un apmeklētāju skaits aizvien pieaug!”

Gadu no gada Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē vērojams stabils apmeklētāju skaita pieaugums. 2013. gadā apmeklētāju skaits sasniedza 115 000, 2014. gadā – jau 116 000 apmeklētāju. Lielākā daļa no tiem ir latviešu (61%), taču parkā piedāvātās atpūtas iespējas novērtē arī ārzemju tūristi no Eiropas un citām pasaules valstīm (39%), to skaistā arī mūsu kaimiņi, lietuvieši, – kas sastāda teju 70% no kopējā ārzemju tūristu skaita.