29 • 09 • 2015

Skolotāju svētkos – pēc meža gudrībām

mezs spele

Sveicot pedagogus Pasaules Skolotāju dienā, AS „Latvijas valsts meži" 2. oktobrī aicina izglītības iestāžu kolektīvus uz Meža gudrību dienu, lai Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē smeltos iedvesmu un jaunas idejas mācību stundām dabā. Uzņēmuma vides izglītības speciālisti dalīsies pieredzē, ko guvuši starptautiskās programmas „Izzini mežu” (Learning about Forest) ietvaros.

Pedagogiem būs iespēja uzzināt sev noderīgu informāciju par mācību organizēšanu brīvā dabā, iepazīstot arī starptautisko programmu „Izzini mežu” un tās darbību Latvijā. Tādēļ, ka darot var iemācīties vislabāk, paši pedagogi varēs iejusties bērnu lomā, pildot āķīgus uzdevumus četros aktivitāšu punktos visā parka teritorijā. Kādā no tiem būs iespēja iepazīt senos galdniecības instrumentus, citā – mežinieku gudrības lomu spēlē, bet vēl citur – noskaidrot interesantus faktus par Latvijas bagātību – mežu – un LVM īstenotajām vides izglītības aktivitātēm.  Katrā no punktiem tiks piedāvāta arī apkopota informācija par izzinošām ekskursijām, vides radošajām darbnīcām un citām piedāvātajām aktivitātēm skolēniem Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Turklāt šajā dienā savu klasi pedagogi varēs pieteikt „Mammadaba Meistarklasei”, iegūt „meistardarbu dēli” un darboties zaļi visa mācību gada garumā.

„Bērni, mācoties dabā, iegūst daudz vairāk, paplašina savu redzesloku un izzina dabu no dabas! Latvijā īstenotā „Izzini mežu” kvalitāte un pārdomātā programma ir Pasaules vides izglītības īstenotāju līderu sarakstā! Ir prieks, ka tik daudz skolotājiem un skolēniem ir iespēja mācīties dabā un apgūt zināšanas ne vien no papīra lapām skolas solā,” sveicot Latviju desmitajā „Izzini mežu” īstenošanas gadā, teic „Learning about Forest” direktore Reičela Boila (Rachel Boyle).

Katru gadu Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē pieaug to skolēnu skaits, kuri vēlas atpūsties ar pievienoto vērtību – apgūt dažādas meža gudrības. Pērnajā mācību gadā vides izglītības programmā „Izzini mežu” iesaistījās vairāk nekā 10 tūkstoši bērnudārzu audzēkņu un skolēnu no visas Latvijas, dodoties mācību ekskursijās, darbojoties vides radošajās darbnīcās, putnu būru gatavošanas, izlikšanas un tīrīšanas talkās. Bērni stādīja kokus un kopa parka teritoriju.

Lasīt vairāk: