05 • 11 • 2015

Sveic labākos meža un koksnes produktu pētniekus

iepazisties koks copy

4. novembrī Mežaparkā meža nozares izstādes „Iepazīsties – koks!” telpās tika sumināti Zemkopības ministrijas jau par tradīciju kļuvušā konkursa „Mūsu mazais pārgājiens” 2015. gada laureāti, kuru starpā bija arī vairākas Mammadaba meistarklases skolas. Lai uzvarētājiem dotu iespēju pierādīt savas zināšanas, kas iegūtas, pētot mežu un koksnes produktus, šajā dienā nozares speciālisti organizēja dažādas darba stacijas.

Lielu dalībnieku interesi izpelnījās AS „Latvijas valsts meži” (LVM) vadītā koku stādīšanas stacija. Dalībniekiem bija iespēja uzdot jautājumus par mežu Latvijā, pildīt krustvārdu mīklu, kā arī, atbilstoši jaunaudžu atjaunošanas prasībām, iestādīt egļu stādus īpaši izveidotā, improvizētā mežā. Skolēni droši un pareizi stādīja jaunos kociņus zemē.

Apbalvošanas ceremonijas laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pateicās visiem skolotājiem un skolēniem par aktīvo darbošanos konkursā: „Kā zemkopības ministram man ir gandarījums, ka savos darbos jūs esat pratuši saskatīt gan meža ekonomisko vērtību, kas ir viens no Latvijas ekonomikas balstiem, gan arī meža devumu jūsu pilsētā un pagastā, tā daudzveidīgo devumu Latvijas iedzīvotājiem un katram no jums.”

Ministrs novērtēja skolēnu veiktos pētījumus par meža ietekmi savā pagastā, novadā, pilsētā un Latvijā. Un ar lielu interesi vēroja un iesaistījās LVM darbnīcas aktivitātēs un novērtēja skolēnu praktiskās zināšanas meža stādīšanā un kopšanā.

Konkursa „Mūsu mazais pārgājiens 2015” mērķis ir iepazīt un izpētīt meža ietekmi uz savu pagastu, novadu, pilsētu un Latviju. Šī gada konkursa sauklis: „Mežs – mūsu bagātība!”.

Konkurss „Mūsu mazais pārgājiens” norit jau devīto gadu, to organizē Zemkopības ministrija. Šogad konkursam tika iesūtīti 190 kolektīvu darbi: 61 darbs 1.–4. klašu grupā, 52 darbi 5.–9. klašu grupā, 12 darbi 10.–12. klašu un profesionālo izglītības iestāžu grupā un 65 darbi interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā. 

Lasīt vairāk: