02 • 11 • 2015

Mācīties ar LVM stipendiju

stiepndiati

Apzinoties meža vērtību un tā sniegtās iespējas, 29 Latvijas augstskolu un Ogres tehnikuma audzēkņi turpmāko gadu mācīsies ar AS „Latvijas valsts meži” atbalstu, iepazīstot uzņēmuma darbību un vērtības, gūstot pieredzi un zināšanas savu studiju darbu un pētījumu izstrādē, kā arī piedalīsies izglītojošos semināros uzņēmuma ekspertu vadībā un sastaps nozares speciālistus.

Par stipendijas lielāko vērtību studenti min tieši LVM piedāvātos mācību seminārus, kuros ir iespēja visu interesējošo gan apskatīt, gan aptaustīt dzīvē, ne tikai izlasīt mācību grāmatās.

Katram LVM stipendiātam mežs nozīmē savu: kādam tas ir miera un mīlestības avots, kādam – atpūtas un aktīvā sporta vieta, vēl kādam melleņu un medus ieguves vieta. Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenta Antona dzīvē mežam allaž ir bijusi īpaša loma: „Mežs man saistās ar bērnības atmiņām, pamatskolas gadiem, vidusskolas laiku, ir klāt arī tagad universitātē un, domāju, būs arī turpmākajos gados. Mežs ir vieta, kur slēpjas dārgumi – ne tikai ekonomiskie, bet arī garīgie”.

Kopumā LVM stipendijas šajā mācību gadā ir piešķirtas 20 dažādu Latvijas augstskolu studentiem, kuri apgūst tādas jomas kā: vides izglītību un komunikāciju, dabas aizsardzību, koksnes izmantošanu, ģeogrāfiskās informācijas sistēmas un loģistikas pārvaldību, meža apsaimniekošanu, zemes dzīļu resursu apsaimniekošanu. Stipendija piešķirta arī astoņiem Ogres tehnikuma audzēkņiem, kuri apgūst meža mašīnu operatora un mežsaimniecības tehniķa specialitāti, kā arī viena veicināšanas stipendija mežsaimniecības tehniķa specialitātes 1. kursa studentam.

Lai veicinātu studējošo izaugsmi un izglītošanos meža jomā, AS „Latvijas valsts meži” jau vairākus gadus izsludina stipendiju konkursu, kurā var pieteikties dažādās studiju programmās studējošie Latvijas augstskolu studenti, stipendijas saņem arī Ogres tehnikuma audzēkņi. Stipendiju piešķiršanas mērķis ir paaugstināt studējošo un audzēkņu motivāciju attīstīt savas prasmes un iemaņas, piesaistīt speciālistus LVM, paaugstināt studējošo un audzēkņu vēlmi uzlabot savu studiju kvalitāti LVM interesējošās jomās un atbalstīt zinātnes attīstību.

Lasīt vairāk: