15 • 11 • 2011

Aicinām skolotājus uz kursiem mežā

Pedagogi, kurus saista vides izglītība, aicināti šomēnes pieteikties dalībai jaunos 12 stundu tālākizglītības kursos (A) par meža ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Kursu dalībnieki dosies janvārī ekspedīcijā uz mežu un "MeKU".

 

12 stundu tālākizglītības programma (A) ”PEDAGOGU PROFESIONĀLĀS KOMPETENCES PILNVEIDE VIDES IZGLĪTĪBĀ PAR ILGTSPĒJĪGU MEŽA APSAIMNIEKOŠANU”

 

 

Norises vieta un laiks: Kursu programma tiek apgūta klātienē vienā no trim dienām no 2012. gada 4. – 6. janvārim (dalībnieki pieteikuma anketā var norādīt viņiem vēlamo kursu datumu) ar pirmo dienas daļu „Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūtā” (MeKA), bet otro – ekspedīciju mežā! Vairāk informācijas par kursu saturu skatiet pielikumā - pdf dokumentā.

 

 

Pieteikšanās: Kursiem var pieteikties jebkurš vispārējās izglītības pedagogs, aizpildot pieteikuma anketu (pielikumā) un nosūtot to līdz 2011. gada 10. decembrim uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. . Apstiprinātais kursu dalībnieku saraksts tiks izsūtīts visiem pieteikumu iesniedzējiem uz e-pastu līdz 16. decembrim. Dalības un ēdināšanas maksu kursos sedz AS „Latvijas valsts meži”. Dalībniekiem pašiem sev jānodrošina transports līdz organizētajam autobusam Rīgā, Kristapa ielā 30. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc priekšroka dalībai kursos tiks dota skolotājiem:

  • kuri var labāk nodrošināt un pamatot (pieteikuma anketā) kursu programmas saikni ar savu mācību priekšmetu;
  • kuri iepriekš nav piedalījušies AS „Latvijas valsts meži” organizētos kursos vai nometnēs;
  • kuri apmāca vairāk bērnu.
     

 Plānotā darba kārtība:

 

7.55. Izbraukšana ar organizētu autobusu no Rīgas, Kristapa ielas 30 (AS „Latvijas valsts meži” biroja); pa ceļam – mācību filma„ Laika jautājums”

8.50. Ierašanās Jelgavā, Dobeles ielā 41 (Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūtā); sagaidīšanas našķi, tēja, kafija

9.00. Lekcija/Diskusija - Meža resursi Latvijā un to dinamika

9.45. Lekcija/Diskusija - Meža apsaimniekošana klimata izmaiņu kontekstā

10.30. Uzkodas, tēja, kafija

10.40. Lekcija/Diskusija - Pievienotā vērtība un inovācija koksnes apstrādē

11.20. Ekskursija pa MeKA pētniecības laboratorijām

12.20. Mājas darba uzdošana – izglītojoša animācija “Mežs cilvēkiem”

12.35. Pusdienu uzkodas, tēja, kafija

13.00. Izbraukšana uz mežu; pa ceļam – mācību filma „Kur piedzimst mežs?”

13.30. Lauka ekskursija AS „Latvijas valsts meži” Zemgales mežsaimniecībā - Meža apsaimniekošana un dabas aizsardzība praksē

16.00. Ugunskurs un uzkodas mežā

17.00. Izbraukšana uz Rīgu

18.00. Ierašanās Rīgā, Kristapa ielā 30.

 

 

Šādi kursu skolotājiem notiek jau otro reizi – pirmajos kursos 2011. gada skolu rudens brīvlaikā piedalījās 132 skolotāji no visas Latvijas, kad pirmā dienas daļa tika organizēta Valsts Mežzinātnes institūtā „Silava”. Vairāk informācijas šeit: http://www.lvm.lv/lat/presei/pazinojumi_presei/?doc=14074 . Kursu programmu piedāvā "Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta Tālākizglītības centrs" sadarbībā ar AS "Latvijas valsts meži". Kursu programma saskaņota ar LR Izglītības un zinātnes ministriju. Programmas vadītāja Līga Zute-Abizāre, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., tālr. 67805432. Uz tikšanos mežā!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Zute-Abizāre,

LVM Komunikācijas projektu vadītāja.

 pielikums_Meka_Mezi.pdf 

 Pieteikuma_anketa_mezi (2).doc