24 • 05 • 2024

LVM dabas parkā Tērvetē notiek “Latvijas Meža dienas” (foto)

fotomanlv 2024 05 24 lvm meza dienas pirma reportaza 31

24. un 25. maijā Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē tematiskajā daļā “Kurbada zeme” notiek vērienīgais meža nozares festivāls "Latvijas Meža dienas". Aizritējusi pirmā pasākuma diena, bet rīt, 25. maijā, jau no plkst. 10 rītā īpaši gaidītas ģimenes, lai atpūstos parkā, piedalītos izzinošās un atraktīvās aktivitātēs, kā arī iepazītu meža apsaimniekošanas ciklu un izprastu jautājumus, kas saistīti ar meža nozari vairāk nekā 100 stacijās. Gaidāma arī plaša kultūras programma uz skatuves: deju kolektīvi, muzikālā bērnu raidījuma “Ukulele” priekšnesums un grupa “Labvēlīgais tips” ar īpašu koncertprogrammu. Dalība pasākumā ir bez maksas.

“Šogad "Latvijas Meža dienas" apmeklētājus aicinām rast atbildi uz jautājumu, vai nākotne slēpjas kokos? Pasākuma stendos apmeklētāji var iepazīt plašās izglītības un karjeras iespējas meža nozarē un pārliecināties par to, kā mežs palīdz būtiski samazināt fosilo resursu izmantošanu. “Latvijas Meža dienas” – sniedz iespēju interesanti un vērtīgi pavadīt dienu svaigā gaisā. Uz tikšanos Tērvetē!” aicina pasākuma koordinators un “LVM Rekreācija un medības” projektu vadītājs Normunds Namnieks.

“Latvijas Meža dienas” ģimeņu dienā apmeklētājiem būs iespēja iemēģināt roku dažādos meža darbos, izzināt meža nozares modernās tehnoloģijas un atklāt koksnes materiāla plašās izmantošanas iespējas. Interesenti varēs būvēt koka mājas, rāpties kokos, izmēģināt balansa dēļus, gulēt čiekuru vannā, zāģēt, iepazīt putnus un pētīt mizgrauzi, vērot zemes urbšanas, zaru šķeldošanas, koku gāšanas, atzarošanas, sagarumošanas un citus paraugdemonstrējumus, kā arī piedalīties daudz citās aizraujošās aktivitātēs.

fotomanlv 2024 05 24 lvm meza dienas pirma reportaza 11

24. maijā, "Latvijas Meža dienu" pirmajā dienā, Tērvetē pulcējās vairāk nekā astoņi tūkstoši skolēnu no visas Latvijas. Visas dienas laikā tika godināti dažādu konkursu laureāti: apsveikti LVM Meža dienu uzlīmju konkursa "Ar putniem mežā" uzvarētāji, mācību pētījumu konkursa “Mežotājs”, kā arī tika pasniegtas LVM Bioekonomikas skolas specbalvas. Uz skatuves notika arī SIA “Zaļā josta” makulatūras un izlietoto bateriju vākšanas konkursu uzvarētāju apbalvošana kopā ar grupu “Sudden Lights”.

"Šogad LVM Skolu programmās piedalījies rekordliels dalībnieku skaits. Varam būt lepni, ka šo divdesmit gadu laikā, kopš izveidotas vides izglītības programmas, skolu interese par dabas un vides jautājumiem ir ievērojami pieaugusi. Šodien ir svētki - kopīgi svinam mācību gada noslēgumu LVM vides izglītības programmās," stāsta LVM Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre.

 Pasākuma karte 

“Latvijas Meža dienas” šogad notiek piekto reizi. Pasākumu rīko AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību un dažādām meža un vides nozares organizācijām.

lmd 2024 majas lapa

Lasīt vairāk: