19 • 11 • 2021

LVM aicina potenciālos sadarbības partnerus uz sanāksmi

augsnes sagatavosana arkli sesana

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludinātā konkursa “Mašinizēta meža sēšana 2022. – 2025. gadā” ietvaros 23. novembrī plkst. 9.00 notiks tiešsaistes sanāksme ieinteresētajiem piegādātājiem, lai skaidrotu konkursa noteikumus, sniegtu atbalstu piedāvājuma sagatavošanā un atbildētu uz papildu jautājumiem.

Ieinteresētajiem piegādātājiem, kuri vēlas piedalīties tiešsaistes sanāksmē, līdz 22. novembra plkst. 17.00 elektroniski jāinformē LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičš, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Tiešsaistes sanāksme notiks 23. novembrī plkst. 9.00 “Microsoft Teams” platformā. Sanāksmes laikā LVM darbinieki informēs par nolikuma noteikumiem, pakalpojumu sniegšanas kārtību, atbildēs uz jautājumiem par nolikumu un piedāvājumu iesniegšanu, kas elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS) jāveic līdz 2021. gada 13. decembra plkst.12.00.

 Vairāk par konkursu 

Izsludinātajā konkursā mašinizētos meža sēšanas darbus plānots veikt LVM Austrumvidzemes, Rietumvidzemes un Ziemeļlatgales reģionā, četru gadu laikā kopumā mašinizēti atjaunojot mežu sējot 1 450 hektāru platībā. Sējot mežu mašinizēti, vienlaikus tiek izpildīti divi darbi – ar smagajiem disku arkliem izveidotas 5 līdz 15 cm dziļas vagas, sagatavojot augsni, un vienlaikus iesētas sēklas, tādējādi paaugstinot darbu izpildes efektivitāti.

LVM ik gadu atjauno vairāk nekā 10 000 ha meža ar kvalitatīviem un selekcionētiem meža stādiem, lielāko daļu stādīšanas darbu veicot ar roku darba instrumentiem. Mūsdienu tehnoloģijas un jaunu metožu pielietošana ļauj izaugt kvalitatīvākam, skaistam un bioloģiski daudzveidīgam nākotnes mežam.