09 • 04 • 2019

Militārā mācību poligona “Lāčusils” paplašināšana

lacusils

2019. gada sākumā Ministru Kabinets apstiprināja Zemkopības ministrijas valdījumā esošo 2387,43 hektāru zemes nodošanu Aizsardzības ministrijai ar mērķi paplašināt militāro mācību poligonu “Lāčusils”. Līdz ar to ir īstenota 2017. gada 22. jūnijā noslēgtā sadarbības vienošanās starp AS “Latvijas valsts meži” (LVM) un Aizsardzības ministriju, lai mācību poligona “Lāčusils” attīstībai tiktu nodota teritorija Alsviķu pagastā un Ilzenes pagastā, Alūksnes novadā.

“Karavīru mācību poligona “Lāčusils” attīstības darbs sākās jau 2014. gadā, kad NBS komandieris Raimonds Graube nāca klajā ar ideju par jauna poligona izveidi Austrumlatvijā, balstītu uz Alūksnes kājnieku skolas iestrādnēm Alūksnes apkaimē. LVM un Aizsardzības ministrija kopīgi meklēja optimālāko teritorijas perimetru, lai aizsardzības aktivitātes atstātu iespējami mazāku ietekmi uz meža nozarei nozīmīgām ražošanas platībām, kā arī ievērotu nodibināto īpašu aizsargājamās dabas teritoriju un mikroliegumu saistības,” skaidro LVM Nekustamo īpašumu pārvaldes vadītājs Valdis Kalns.

LVM sadarbojas ar Aizsardzības ministriju vēl citu 14 objektu nodošanā, kas nepieciešami Latvijas valsts aizsardzības spēju stiprināšanai.

Lasīt vairāk: