19 • 02 • 2016

Sumina ekselentākos Latvijas skolotājus

ekselences balva

Novērtējot skolotāju nozīmīgo darbu skolēnu izglītošanā, AS „Latvijas valsts meži” ir gods sumināt ekselentākos bioloģijas skolotājus Latvijā. Atbalstot kompetenci un inovāciju, „Ekselences balva” tika pasniegta Airitai Ešenvaldei, kura ik dienas interesantā veidā spēj aizraut Priekules vidusskolas skolēnus bioloģijas zinību pasaulē, palīdzot katram audzēknim sasniegt labākos rezultātus.

Savu profesionālo meistarību „Ekselences balvas” finālā 17. februārī, vadot mācību stundas Mārupes vidusskolas skolēniem, apliecināja progresīvākie Latvijas dabaszinātņu skolotāji. Izmantojot radošus mācību paņēmienus un moderno tehnoloģiju priekšrocības, bioloģijas skolotājas 8. un 9. klases skolēniem pasniedza mācību stundu par ādas uzbūvi un tās funkcijām.

„Jūs, skolotāji, esat tie, kas veido mūsu nākotnes valsti. Tas, kāda būs mūsu nākamā paaudze, atkarīgs no mūsu skolotājiem. Šis process ir nebeidzams,” teic izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, aicinot labākos no labākajiem skolotājiem iepazīstināt ar savu pieredzi un degsmi arī citus savus mācību priekšmeta kolēģus.

Par laureāta godu bioloģijā kopumā sacentās 5 finālisti: Airita Ešenvalde no Priekules vidusskolas, Anita Rozenblate no Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas, Anna Duļbinska no Grobiņas ģimnāzijas, Evita Valdberga no Pļaviņu novada ģimnāzijas, Sandra Silava no Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas.

„Ekselences balva” jau piekto gadu tiek piešķirta par skolotāja darbu klasē, nevis skolēnu rezultātiem eksāmenos un olimpiādēs, nostrādāto gadu skaitu vai formāliem dokumentiem, tāpēc finālisti tikās klātienē. Viņi vadīja mācību stundas, apmainījās idejām par darbu klasē un analizēja mācību situācijas. Konkursam skolotājus pieteica skolēni, vecāki, skolu vadība un kolēģi.

Apbalvošanā visus dalībniekus sveica LR Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas Universitātes prorektore humanitāro un izglītības zinātņu jomā Ina Druviete, LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra vadītāja Dace Namsone un balvas mecenāti, kuri laureātiem pasniedza balvas 1400 eiro vērtībā.

AS „Latvijas valsts meži” novērtē skolotāju darbu, tāpēc ik gadu tiek rīkoti pedagogu profesionālās pilnveides kursi, kuru laikā uzņēmuma eksperti dalās savā pieredzē un stāsta par mežā notiekošajiem procesiem, ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu, kas tiek veikta LVM apsaimniekotajā teritorijā, un piedāvā idejas mācībām ārpus skolas telpām – dabā.  Uzņēmums arī piedāvā skolotājiem kopā ar bērniem piedalīties Meža dienu pasākumos, kuru laikā skolēni var doties izzinošās meža ekskursijās, kā arī praktiski darboties mežā, piemēram, meža sakopšanas talkās.

Lasīt vēl: