07 • 02 • 2023

Lai veicinātu Latvijas virzību uz enerģētisko neatkarību un klimatneitralitāti, 2022. gada 22. jūlijā tika dibināts AS "Latvenergo" un AS "Latvijas valsts meži" (LVM) kopuzņēmums vēja parku attīstībai – SIA “Latvijas vēja parki” – nacionālā kapitālsabiedrība ar atbildību pret nacionālajiem resursiem, vides aizsardzības prasībām un vietējiem iedzīvotājiem. 

Šobrīd ir izsludināts konkurss uz SIA "Latvijas vēja parki"

valdes priekšsēdētāja/-as un valdes locekļa/-es amatiem.

SIA "Latvijas vēja parki" valdes locekļiem ir pilna laika darba slodze. Valdes locekļi pieņem lēmumus, paraksta līgumus un cita veida dokumentus saskaņā ar kapitālsabiedrības statūtiem un valdes pilnvarojumu. Par valdes darba rezultātiem valdes locekļi atbild solidāri. Valde nodrošina kapitālsabiedrības sekmīgu darbību un attīstību saskaņā ar kapitālsabiedrības statūtos noteiktajiem komercdarbības veidiem, to īstenošanas ietvaros pievēršot īpašu uzmanību plānoto projektu laicīgai izveidei, uzņēmuma ilgtermiņa rentabilitātei, likviditātei un risku kontrolei; nodrošina kapitālsabiedrības ekonomiska, inženiertehniska un komercrakstura informācijas konfidencialitāti; nodrošina, lai uzņēmuma darbībā tiktu ievērotas augstas ētiskās un pretkorupcijas normas; nodrošina dalībnieku sapulces lēmumu izpildi. Valdes priekšsēdētājs vada valdes darbu: plāno, organizē un vada valdes sēdes.
Kandidātam jāpiemīt labām darbspējām nenoteiktības apstākļos, gatavībai pieņemt būtiskus lēmumus un motivācijai sasniegt rezultātus profesionālajā darbībā.

KANDIDĀTIEM IZVIRZĪTĀS PRASĪBAS

Darba pieredze:

  • vismaz trīs gadu darba pieredze, kas atbilst valdes loceklim vai valdes loceklim līdzvērtīgam amatam tieši padota vadības līmeņa amatā*;
  • nepieciešama laba izpratne un/vai pieredze liela apjoma (investīcijas 10 milj. un vairāk) projektu vadībā;
  • valdes locekļa amata kandidātiem papildu vēlamas zināšanas konkurences tiesībās.

* Valdes loceklim līdzvērtīgs vadošs amats - pirmā līmeņa vadības amats organizācijā vai amats, kas tieši atskaitās valdei vai augstākajai izpildvadībai, t.sk. vadošā amatā valsts vai pašvaldības institūcijā

Minimālās prasības izglītībai:

  • izglītība biznesa vadībā/ inženierzinātnēs/ finanšu vadībā/ tiesību zinātnēs/ ekonomikā.

Valodu prasme:

  • valsts valodas prasme C1 līmenī atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.733 un Valsts valodas likuma 6.pantam;
  • angļu valodas prasme vismaz B2 līmenī atbilstoši Europass valodu pases pašnovērtējuma tabulai.

Vadības kompetences:*

Stratēģiskais redzējums, plānošana un organizēšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, lēmumu pieņemšana un atbildība, pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, komandas vadīšana; prasme prezentēt, argumentēt, pārliecināt un veidot konstruktīvu dialogu, t.sk. ar dažādām iesaistītajām pusēm.

* Saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 7. janvāra noteikumiem Nr. 20 "Valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtība kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas pieder valstij vai atvasinātai publiskai personai"

Papildu prasības:

Jābūt izpratnei par korporatīvās pārvaldības principiem, izpratnei par uzņēmuma ilgtermiņa finanšu, risku un krīžu vadību; zināšanām enerģētikā un/vai būvniecībā, nozares attīstības tendencēs, pieredzei starpinstucionālu sakaru veidošanā.

Kandidātiem piemērojamie īpašie nosacījumi

Valdes locekļa amatam ir piemērojams valsts amatpersonas statuss un noteiktie ierobežojumi.

Kandidāts nevar būt persona:

  • kurai nav augstākās izglītības,
  • kura ir bijusi sodīta par tīšu noziedzīgu nodarījumu, neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas,
  • kurai, pamatojoties uz kriminālprocesa ietvaros pieņemtu nolēmumu, ir atņemtas tiesības veikt noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai citu profesionālo darbību,
    par kuru ir pasludināts maksātnespējas process,
  • kura ir vai pēdējo 24 mēnešu laikā līdz pieteikumu iesniegšanas gala termiņa datumam publiskas kandidātu pieteikšanās procedūras ietvaros ir bijusi politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona.
  • kandidātam jāatbilst likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" prasībām;
  • kandidātiem jāpiemīt nevainojamai reputācijai, kas nozīmē, ka nav iemesla pamatotām šaubām par personas nevainojamu reputāciju un nav pierādījumu, kas liecinātu par pretējo;
  • pienākumu izpilde potenciāli (tuvāko divu gadu laikā) saistīta ar pielaidi valsts noslēpumam, kandidāts, ja tiks apstiprināts amatā, uzņemas atbildību par atbilstošas pielaides saņemšanu pēc attiecīga lēmuma pieņemšanas.

PIETEIKŠANĀS KĀRTĪBA

Kandidātus lūdzam iesniegt šādus dokumentus:

  • pieteikuma vēstuli (iekļaujot informāciju, kas apliecina sludinājumā norādītās izglītības, profesionālās pieredzes un prasmju atbilstību attiecīgajam amatam);
  • dzīves gājuma un darba pieredzes aprakstu ( pievienotajā CV formā )
  • valdes locekļa/-es amata kandidāta apliecinājumu ( pievienotajā apliecinājuma formā )
  • valsts valodas prasmes apliecinoša dokumenta kopiju (iesniedz kandidāts, kurš izglītību nav ieguvis valsts valodā).

Augstāko izglītību apliecinoši dokumenti nav jāpievieno, tie būs jāiesniedz pēc nominācijas komisijas vai SIA "Pedersen@Partners" pieprasījuma.

Atlases process

Kandidātu atlase paredzēta trīs kārtās un kandidāti, kuri tiks izvirzīti intervijām ar nominācijas komisiju (trešā kārta), tiks lūgti sagatavot mājas darbu – prezentāciju (10 – 15 minūtēm). SIA "Latvijas vēja parki" valdes locekļu atlasi un novērtēšanas procesu īstenos nominācijas komisija sadarbībā ar personāla atlases uzņēmumu SIA "Pedersen & Partners".

Informācija par nominācijas komisiju

SIA "Latvijas vēja parki" dalībnieku sapulce apstiprinājusi nominācijas komisiju piecu balsstiesīgu locekļu sastāvā.

Komisijas vadītājs: Kaspars Cikmačs, AS "Latvenergo" valdes loceklis

Komisijas locekļi:

Mārtiņš Čakste, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs;

Jānis Lapiņš, AS "Latvijas valsts meži" valdes loceklis;

Toms Reiziņš, AS "Latvijas valsts meži" valdes loceklis;

Gunārs Valdmanis, Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācijas izpilddirektors.

Pieteikumu konkursam, norādot amatu, uz kuru pretendē, var iesniegt līdz 2023.gada 7.martam (ieskaitot), sūtot elektroniska dokumenta veidā uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Kontakti jautājumiem: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie un personāla atlases konkursa laikā iegūtie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu personāla atlases konkursa norisi, normatīvajos aktos noteikto pienākumu izpildi un tiesisko interešu aizsardzību. Datu apstrādes pārzinis ir SIA "Latvijas vēja parki", reģistrācijas numurs: 40203415150, juridiskā adrese: Pulkveža Brieža iela 12, Rīga, LV-1230, un personāla atlases kompānija SIA "Pedersen & Partners", reģistrācijas numurs: 40003860437, juridiskā adrese: Antonijas iela 26 - 19, Rīga, LV-1010.

Saņemot Jūsu pieteikumu, pārzinim rodas tiesiska interese apstrādāt pieteikumu un izvērtēt tajā sniegto informāciju, kā arī organizēt atlases procesu un nodrošināties ar pierādījumiem par attiecīgā procesa tiesisku norisi. Šādas personas datu apstrādes tiesiskais (juridiskais) pamats ir Regulas 6.panta 1.punkta c) apakšpunkts, lai izpildītu Ministru kabineta 07.01.2020. noteikumos Nr.20 "Valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtība kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas pieder valstij vai atvasinātai publiskai personai" uzliktos pienākumus, Regulas 6.panta 1.punkta b) apakšpunkts potenciālo līgumisko attiecību nodibināšanai, kā arī Regulas 6.panta 1.punkta f) apakšpunkts tiesisko interešu nodrošināšanai. 

Jums ir tiesības realizēt savas no normatīvajiem aktiem izrietošās tiesības attiecībā uz savu personas datu apstrādi, nosūtot ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu SIA "Pedersen & Partners" uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un/vai SIA "Latvijas vēja parki" uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. . 

 

Pieteikties vakancei

Esi ieinteresēts? Pievieno savu CV, motivācijas vēstuli un piesakies vakancei.

Vārds Uzvārds*

E-pasts*

Izglītības līmenis*

Programma, grāds*

Darba pieredze*

Curriculum Vitae*

Motivācijas vēstule (nav obligāti)

Piezīmes

Paldies! Jūsu pieteikums ir saņemts.

Pieteikumu izvērtēsim un sazināsimies divu nedēļu laikā pēc sludinājumā
norādītā pieteikuma termiņa beigām, ja tiksiet izvirzīts nākamajām atlases kārtām.

Ja Jums ir kādi jautājumi, lūdzu rakstiet mums vakance@lvm.lv

Ja neesat saņēmis pieteikuma apstiprinājumu e-pastā, lūdzam sazināties pa t. 67610015.