26 • 10 • 2022

LVM kokaudzētavas saņem ISO kvalitātes pārvaldības sertifikātu

appo0201

 

Šoruden “LVM Sēklas un stādi” jaunā Mežvidu kokaudzētava Jaunkalsnavā, kā arī Popes, Valmieras, Smiltenes un Pļaviņu kokaudzētavas saņēmušas ISO 9001 2015 kvalitātes pārvaldības sertifikātu meža stādu ražošanai un realizācijai.

Kopš 2010. gada sertifikāts tiek uzturēts Mazsilu, Strenču un Podiņu kokaudzētavām, līdz ar to ISO 9001 2015 kvalitātes pārvaldības sertifikāta prasībām atbilst 8 LVM kokaudzētavas.

“Iegūtais sertifikāts apliecina, ka uzņēmums ir sakārtojis kvalitātes kontroles principus un tos stingri ievēro. Tas attiecas gan uz stādiem, ko ražojam un realizējam, gan pakalpojumiem un izejmateriāliem, ko iepērkam un, protams, uz visiem darbiniekiem. Sertifikāts kalpo kā kvalitātes apliecinājums, ko īpaši atzinīgi novērtē mūsu ārzemju klienti, kuri šo sertifikātu pazīst agrāk nekā Latvijā un tam ļoti uzticas. Sertifikāta uzturēšana arī  pašiem nozīmē gan pienākumus, gan atbildību, kā arī palīdz sakārtot darba vidi un darbības procesus,” skaidro “LVM Sēklas un stādi” ražošanas izpilddirektore Laima Zvejniece.

“LVM Sēklas un stādi” ik gadus  notiek arī  ārējie uzraudzības auditi, un ik pēc 3 gadiem – pārsertifikācijas auditi. Šobrīd ISO 9001 2015 kvalitātes pārvaldības sertifikāts ir spēkā līdz 2025. gadam.

LVM audzē meža un dekoratīvo stādmateriālu kopumā 10 kokaudzētavās. 2022. gadā LVM plāno realizēt 59 miljonus augstvērtīgu meža stādu. Stādu eksporta realizāciju plānots turpināt arī novembrī un decembrī, kad klienti stādus nogādā uz savām saldētavām uzglabāšanai pavasara pirmajai stādīšanai.