09 • 12 • 2021

Neparastas un daudzveidīgas Ziemassvētku eglītes podiņos

 mg 3331

Svētku eglīte katrā mājā ienes prieku un uzbur īpašu svētku noskaņu. Atrast kuplāko un skaistāko svētku rotu ne vienmēr ir viegls uzdevums.  AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kokaudzētavās un Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā plašā izvēlē pieejamas LVM kokaudzētavās audzētas kvalitatīvas eglītes podiņos, pārsteidzot ar neparastām formām un dažādām skuju nokrāsām.

LVM kokaudzētavās un Latvijas valsts mežu Vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, pieejamas dažāda lieluma un šķirņu egles. Līdzās smaržīgām balteglēm un krāšņām sudrabeglēm, iepriecinās arī egles ar dažādu nokrāsu skujām – sākot no izteiksmīgi zaļajām, līdz zaļgandzeltenām un pat zilganām. Piedāvājumā ir arī tāda izmēra un formas eglītes, kas lieliski piemērotas, lai rotātu mazu telpu, kurā nav iespējams ienest lielu egli.  

“Šogad viena no interesantākajām eglēm ir asās egles šķirne “Compacta”. Tā ir īpaša gan ar neparasto krāsu, ko veido skuju zilganā nokrāsa, gan konisko formu. Egle var sasniegt pat trīs metru augstumu, tādēļ pēc svētkiem tā lieliski iederēsies arī nelielā piemājas dārzā, kur tā izcelsies ar savu īpašo krāsu. Tāpat tie mūsu apmeklētāji, kuriem patīk neierastas lietas, var izvēlēties egles šķirni “Microphylla” – citu vidū tā īpaši izceļas ar īsajām un pelēkzaļajām skujām, radot tiešām neparastu iespaidu. Vēl noteikti jāpiemin Serbijas egles šķirne “Zuckerhut” – tās divkrāsu skujas augšpusē ir zaļas, bet apakšpusē – ar sudrabotu apsarmi,” ar dažādajām egles šķirnēm iepazīstina LVM Vēstniecības vadītāja Līga Urtāne.

eglites lvm vestnieciba copy

Starp neparastu formu un nokrāsu eglītēm plašā izvēlē pieejamas arī ierastākas šķirnes – asā egle jeb sudrabegle, parastās egles šķirne “Remontii”, kā arī “Dundanga”. Eglītes ir tik ļoti dažādas, ka savu svētku rotu varēs atrast ikviens. Turklāt visas podos augošās egles, ja tās pareizi koptas, pavasarī var pārstādīt dārzā, lai tās turpinātu zaļot un iepriecināt vēl vairākus gadus.  

 LVM KOKAUDZĒTAVU PIEDĀVĀJUMS UN CENAS 

LVM Vēstniecība strādā darba dienās no plulksten 9.00 līdz 18.00. Arī aizņemtākie cilvēki varēs tikt pie savām svētku eglēm, jo divas sestdienas – 11. decembrī un 18. decembrī – veikals būs atvērts un gaidīs apmeklētājus no pulklsten 11.00 līdz 15.00!

Lasīt vairāk: