09 • 12 • 2020

“LVM Zemes dzīles” izsludina konkursu par smilts, smilts-grants atradņu ģeoloģisko izpēti un krājumu akceptēšanu

lapsta

Turpinot attīstīt valstī plašāko derīgo izrakteņu ieguves vietu tīklu, lai nodrošinātu kvalitatīvu minerālo materiālu pieejamību visā Latvijā, “LVM Zemes dzīles” izsludina atklātu konkursu smilts un smilts-grants ģeoloģiskajā izpētē un krājumu akceptēšanā. Piedāvājumi jāiesniedz līdz 2021. gada 11. janvāra plkst. 11.00.

Konkursā aicināti pieteikties komersanti, kuriem ir iepriekšēja pieredze smilts un smilts-grants atradņu ģeoloģiskās izpētes veikšanā. Izsludinātajā konkursā LVM piedāvā slēgt līgumu uz diviem gadiem. Piedāvājumus konkursam var iesnieg:

 Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) 

Smilts un smilts-grants ģeoloģiskās izpētes un krājumu akceptēšanas darbi ietver ģeoloģisko urbumu un skatrakumu ierīkošanu izpētes teritorijā, derīgo izrakteņu paraugu noņemšanu un testēšanu laboratorijā, nosakot to kvalitatīvās īpašības, piemēram, granulometrisko sastāvu un ūdens filtrācijas spējas, kā arī izpētes un paraugu testēšanas procesā iegūtās informācijas analīzi un apkopošanu ģeoloģiskās izpētes pārskatā. Ģeoloģiskās izpētes pārskats tiek iesniegts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā krājumu akceptēšanai, kā rezultātā izpētītā atradne tiek iekļauta derīgo izrakteņu atradņu reģistrā un krājumi iekļauti krājumu bilancē.

“Derīgo izrakteņu atradnes ģeoloģiskā izpēte ir viens no svarīgākajiem un atbildīgākajiem posmiem ieguves vietas atvēršanas procesā. Izpētes gaitā tiek noteikti derīgo izrakteņu iegulas izmēri, derīgo izrakteņu slāņi, to kvalitāte un izvietojums telpā. Balstoties uz izpētē gūto informāciju par atradni, tiek plānota tālāka ieguves vietas atvēršana, kā arī derīgo izrakteņu ieguve un pārstrāde pēc ieguves vietas atvēršanas,” skaidro “LVM Zemes dzīles” plānošanas vadītājs Ģirts Zvaigzne.