25 • 11 • 2020

Ziemas saulgriežu vēstneši Latvijas valsts mežu vēstniecībā

appo3422

Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, jau rodama gada brīnumaināko svētku noskaņa. Te plašā klāstā pieejami adventes vainagi un svētku rotājumi, ko no dabas materiāliem darinājušas AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kokaudzētavu un Kalsnavas arborētuma darbinieces. Piedāvājumā vairāki jaunumi, piemēram, neparasti sēklu vainagi un praktiski “Radi pats” vainagu veidošanas komplekti.

“Šogad aicinām ļaut vaļu fantāzijai un darināt pašiem savus adventes vainagus un eko rotājumus, izmantojot sarūpētos iedvesmas komplektus, kur kopā ar pamācību atrodami arī nepieciešamie materiāli, kā piemēram, rododendra sēklas un skaistās kerijas. Šajā laikā jo īpaši novērtējam ģimeni, tāpēc droša un radoša dāvana šajos svētkos ir nenovērtējama,” stāsta Latvijas valsts mežu veikala vadītāja Dace Martinsone.

appo3406

Svētku noskaņas piepildītajā veikalā pieejamas arī tradicionālas un praktiskas svētku rotas, kas ieguvušas neierastu un īpašu veidolu, kā piemēram, adventes vainagi no garzvīņu baltegles skujām, sarkanās lazdas vainagi ar lazdu riekstiem vai svētku rotas no cieši sapītiem lielākiem un mazākiem čiekuriem. Svētku vainagi veidoti dažādās tehnikās, rotāti ar dažādiem materiāliem, piemēram, bērza tāsīm, vārpām, uz pusēm pārgrieztiem egļu čiekuriem. Šī gada jaunums – vainagi, kas darināti no arborētumā augošo neparasto koku sēklām un zariem – grimoņu zariem, kerija sēklām, melnalkšņiem, bārbelēm un irbenēm. Šie darinājumi kalpos un priecēs gadu no gada, ja vien tiks rūpīgi glabāti.

Svētku piedāvājums Latvijas valsts mežu vēstniecībā pieaug ar katru dienu. Jau pieejami 2021. gada kalendāri, egles podos un mazās eglītes džutā, kā arī citas dekoratīvas un praktiskas lietas, kas lieliski noderēs dāvanām vai pašu priekam, piemēram, čiekuru zvīņu podi un bļodas, Latvijas meistaru darinātie galdauti, salvetes, priekšauti, kas mājās radīs latvisku svētku noskaņu.

Lūkojot svētku dāvanas pašiem mazākajiem, vērts izvēlēties attīstošās amatnieku darinātās koka rotaļlietas, kas būs ne vien ekoloģisks un patīkams rotaļbiedrs, bet veicinās bērnu radošumu un iztēli. Koks ir pateicīgs materiāls dažādu praktisku un skaistu priekšmetu radīšanai. Veikalā pieejams plašs klāsts ne vien no koka darinātām rotaļlietām, bet arī rotām – gan mājai, gan eglei, gan dāmām.

appo3472

Svētku laikā Latvijas valsts mežu vēstniecība atvērta darbdienās no pulksten 9 līdz 18. Klientiem pieejama bezmaksas autostāvvieta, paņemot iebraukšanas žetonu vienai stundai. Tālrunis uzziņām 23280001.