27 • 11 • 2018

Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina rast savu svētku sajūtu

0a0a2719

Klāt laiks, kad zemi klāj pirmā sniega sega, un gaisā virmo tuvojošās adventes miers. Arī šogad Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina iepriecināt sevi un tuvākos ar tepat Latvijā darinātām lietām no dabiskiem un iecienītiem materiāliem.

Brīdis, kad iededzinām sveci adventes vainagā, ir īpašs – tieši tad aizdomājamies par visu labo un gaišo, kas noticis aizvadītajā gadā un gaidāms turpmāk. Latvijas valsts mežu vēstniecībā pieejams plašs vainagu klāsts un savu īsto šeit atradīs ikviens. Plauktos gulst gan rotāti vainagi no čiekuriem, gan vainagi ar dažādiem dabas augu motīviem, gan tik ļoti ierastie skuju vainadziņi, kas vēl nav izrotāti. Tie būs īpaši noderīgi, lai kopīgi ģimenes lokā radoši izpaustos un radītu savu individuālo svētku simbola dizainu. Gaismu mājoklī ienest aicinām arī ar īpašiem no koka un dabas materiāliem darinātiem sveču paliktnīšiem, kas lieliski piestāvēs mazākām telpām.

Silta un mājīga apgaismoja radīšanai lieliski piemērotas būs tepat Dobelē ražotās sveces, kas pieejamas visdažādākajos izmēros un krāsās.

Neskatoties uz to, ka līdz Ziemassvētkiem atlicis vēl mēnesis, par dāvanām jādomā jau laikus! Pašus mazākos iepriecinās dažādas koka rotaļlietas, kas ir izturīgas un vilinās arī pieaugušos. Turpretim tos, kuri nupat sākuši vai vēl tikai sāks skolas gaitas, izzinošām aktivitātēm iedvesmos spēle “Meža burtotava” un iemīļotā varoņa – Cūkmena lelle.

Ir padomāts arī par tiem, kuri dāvanu vēlas pagatavot paši – šim nolūkam lieliski piemērots dekoratīvais elements, kuru paša rokām rotāt ar komplektā jau iekļautajiem čiekuriņiem. Rotājumu bumbas pieejamas vairākos izmēros un tās skaisti izskatīsies gan svētku eglītes zaros, gan novietota uz galda vai palodzes.

Un kur nu bez traukiem, kurus likt galdā svētku mielastā! Par tiem parūpējušies Latvijas meistarīgākie keramiķi, kas sagādājuši visu – sākot no mazākajiem šķīvīšiem un tējas krūzēm, līdz pat varenām māla bļodām. Bet svētku galdu aicinām klāt uz tradicionālajiem linu galdautiem, kas sava skaistuma, elegances un vienkāršuma dēļ iekļaujas jebkurā interjera dizainā.  

Latvijas valsts mežu vēstniecība ir vieta, kur uzturēt cilvēka un meža savstarpējo dialogu, kā arī nelielu daļu no meža ienest savās mājās. Tā atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un ir atvērta ik darba dienu no plkst. 9 līdz 17,  kā arī sestdienās no 9 līdz 15. Aktuālāko mežā un dārzā uzzini pirmais vēstniecības Facebook lapā: www.facebook.com/LVMVestnieciba , zvanot pa tel. 23280001 vai rakstot e-pastu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.