27 • 03 • 2018

Izsludināts zinātniskās izpētes pasūtījums "Minerālie materiāli un to maisījumi būvniecībā un būvmateriālu ražošanā"

Skerstu karjers 073

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) pasūtījusi zinātnisko pētījumu “Minerālie materiāli un to maisījumi būvniecībā un būvmateriālu ražošanā”.

LVM 2015. gadā veica pētījumu “Smilts un grants zemes dzīļu un to produktu tirgus izpēte”. Pētījuma galvenais mērķis bija izpētīt smilts un grants zemes dzīļu resursus un to produktu tirgu, lai radītu priekšnoteikumus lēmumu pieņemšanai par zemes dzīļu resursu un no tiem radīto produktu ražošanu un tirdzniecību nākotnē. Pētījumā netika vērtēta zemes dzīļu resursu pieprasījuma struktūra, LVM tehnoloģiskās iespējas un specifiskā pieprasījuma sasaiste ar LVM karjeru tīklu.

Tāpēc nepieciešams aktualizēt, precizēt un papildināt 2015. gada veiktā pētījuma rezultātus, nosakot, kādi tieši produkti ir ražojami, kādus produktus tirgus pieprasa, kas ir paredzamie klienti, kur tie atrodas, kādi ir nepieciešamie produktu parametri, kādas tehnoloģijas un aprīkojums ir nepieciešams, lai ražotu apzinātos produktus ar augstāku pievienoto vērtību, pārdodot tos klientiem.

Ņemot vērā, ka LVM rīcībā ir laukakmeņi no karjeru izstrādes un var būt pieeja valdījumā esošajiem pazemes ūdeņu (t.sk. minerālūdeņu) resursiem, uzņēmumam nepieciešama arī aktuālā informācija par šo resursu pieejamību, apstrādi, pārstrādi, ieguvi un pārdošanas iespējām.

Lai veicamā pētījuma nodevumi raksturotu pašreizējo situāciju, jāanalizē esošā tirgus situācija pētāmo derīgo izrakteņu un pazemes ūdeņu resursu ieguvē, apstrādē, pārstrādē un realizācijā, kā arī veicams visaptverošs saistīto procesu izvērtējums, lai noteiktu, kas ir tie produkti, minerālo materiālu maisījumi, un kādas darbības veicamas, lai LVM realizētu saimnieciskos mērķus – smilts, smilts-grants, dolomīta, laukakmeņu pārstrādes un pazemes ūdeņu – produktu realizācijā.

Pētījuma mērķis: izpētīt un analizēt smilts, smilts-grants un dolomīta un to maisījumu, kā arī laukakmeņu un LVM valdījuma zemēs esošo pazemes ūdeņu daudzpusīgus izmantošanas un pielietošanas veidus, pieejamos resursus, potenciālo reģionālo pieprasījumu un piedāvājumu katrā produkta veidā, produktu specifikācijas un ražošanas tehnoloģijas, biznesa potenciālu un tirgus attīstības tendences.

Piedāvājuma iesniegšanas termiņš: 2018. gada 11. aprīlis

Piedāvājuma iesniegšanas vieta un adrese: AS “Latvijas valsts meži” biroja administratorei, Vaiņodes iela 1, Rīga, LV-1004

Kontaktinformācija: Andris Pumpurs, Attīstības projektu vadītājs (e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., tālr. 67610015)

 Piedāvājuma veidlapa 

 Pētījuma apraksts