09 • 01 • 2018

Noritējusi pirmā Latvijas ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju konference

Latvijas GIT konference attels

Pagājušā gada noslēgumā norisinājās pirmā Latvijas ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju konference, kas pulcēja gandrīz 300 ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju nozares interesentu un profesionāļu. Tik plaša un visu nozari aptveroša konference Latvijā līdz šim nebija notikusi un organizatori saņēma pozitīvas atsauksmes no dalībniekiem – tā ir ļāvusi ne tikai uzzināt par aktualitātēm nozarē no prezentētājiem, bet arī satikties ar kolēģiem un sadarbības partneriem neoficiālā gaisotnē un apmainīties ar noderīgu informāciju.

"Šī konference bija laba iespēja AS "Latvijas valsts meži" (LVM) skaidrot citiem ģeotelpisko tehnoloģiju izstrādātājiem un lietotājiem, kādēļ meža apsaimniekošanas uzņēmums nodarbojas ar šo tehnoloģiju izstrādi, kā arī informēt par savu redzējumu un pienesumu nozarei. Nozīmīgi ir veidot sadarbību ar citiem uzņēmumiem un organizācijām, veicināt datu un informācijas apmaiņu, attīstīt kopīgus projektus, tādejādi audzējot savu kompetenci un radot kvalitatīvākus produktus un pakalpojumus," par dalību konferencē stāsta LVM biznesa sistēmu risinājumu direktors Māris Kuzmins.

Latvijas ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju konferencē 2017. gada 8. decembrī Latvijas Universitātes Dabaszinātņu centrā visas dienas garumā divās sesijās uzstājās 23 Latvijas un ārvalstu runātāji. Tā kā šī bija pirmā konference, tad prezentācijas galvenokārt aptvēra plašas tēmas un ieskicēja kopējās nozares tendences – ģeotelpisko datu pieejamības un izmantošanas jautājumus, starptautiskus un starpnozaru projektus, kā arī sabiedrības un speciālistu izglītošanas iespējas un nozīmi nozares attīstībā. Ar konferences programmu un runātājiem var iepazīties konferences mājaslapā. Tiem, kuriem neizdevās klātienē piedalīties konferencē vai vērot to tiešraidē, ir iespēja noskatīties video ierakstus ar visām prezentācijām Latvijas ĢIS biedrības Youtube kanālā vai iepazīties ar prezentācijām PDF formātā.

Latvijas GIT konference logo

Konferences organizētāji jau ir izsludinājuši nākamo Latvijas ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju konferenci, kas norisināsies 2018. gada 7. decembrī. Paredzēts, ka šī gada konferencē uzstāsies vēl vairāk ārvalstu viesu, sniedzot plašāku ieskatu par Eiropas un pasaules tendencēm nozarē, kā arī viena no paralēlajām sesijām būs veltīta specifiskiem tehnoloģiju risinājumiem un praktiskas ievirzes prezentācijām.

Konferenci organizē Latvijas ĢIS biedrība sadarbībā ar SIA “Autentica”,  SIA “Karšu izdevniecība Jāņa sēta”, AS “Latvijas valsts meži” un SIA “Mikrokods”, to atbalsta Latvijas Universitāte. Arī citi nozares pārstāvji ir aicināti iesaistīties Latvijas ĢIS biedrībā un atbalstīt nozares attīstību, kā arī šādu pasākumu norisi.

Lasīt vairāk: