04 • 08 • 2017

Sākusies pieteikšanās "Latvijas valsts mežu Putnu rallijam 2017"

images mammadaba putnu rallijs 2016 DSC 5602 jpg 1470751500 fit 1024 768

Vietējie un ārvalstu putnu vērotāji tiek aicināti piedalīties putnu vērošanas sacensībās “Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2017”, kas šogad norisināsies sestdien, 16. septembrī. Sacensības jau sesto gadu organizē AS “Latvijas valsts meži”, Latvijas Putnu fonds un portāls www.latvijasputni.lv.

Putnu vērošana Latvijā kļūst par arvien populārāku brīvā laika pavadīšanas un dabas izziņas veidu. Latvijā, citās Eiropas valstīs un cituviet pasaulē ik gadu tiek organizētas dažādas sacensības putnu vērotāju starpā, lai popularizētu šo aizraujošo nodarbi.

Putnu vērošanas sacensībām dalībnieki aicināti pieteikties līdz 8. septembra pulksten 17.00, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Pieteikumā jānorāda komandas nosaukums, dalībnieku vārdi un uzvārdi, komandas dalībnieku dzimšanas datums, mēnesis un gads, kā arī komandas dalībnieku e-pasta adreses un tālruņa numuri. Komandas sacensībām tiek reģistrētas pieteikumu iesūtīšanas kārtībā. Katrā komandā drīkst būt trīs līdz pieci dalībnieki. Piesakot komandu, putnu vērošanas sacensībām aicinām rūpīgi iepazīties ar sacensību noteikumiem.

Sacensības notiks Kurzemes ziemeļu daļā. Sacensību laikā, kas ilgs 14 stundas no plkst. 04:00 rītā līdz plkst. 18:00 vakarā, komandas ar pašu izvēlētiem pārvietošanās līdzekļiem apsekos sacensību teritoriju brīvi izvēlētā maršrutā, Latvijas putnu sarakstā vizuāli un audiāli fiksējot pamanītās un atpazītās putnu sugas un pasugas, ievērojot nosacījumu, ka sacensību sarakstā fiksējamās sugas vai pasugas putns jānosaka vismaz trīs komandas dalībniekiem.

Sacensību laikā aizliegts izmantot tīklus vai citas ierīces putnu ķeršanai un pievilināšanai, piemēram, putnu balsu atskaņotājus!

Par uzvarētājiem tiks atzīta tā komanda, kas būs reģistrējusi visvairāk putnu nominālsugu. Ja vairākām komandām šis skaits sakritīs, par sacensību uzvarētāju tiks atzīta tā komanda, kurai ir visvairāk novēroto unikālo sugu – to, kuras neviena cita komanda nebūs reģistrējusi.

Komandu dalībniekiem ir iespēja iegūt veicināšanas balvu par atraktīvāko sacensību un fiksēto putnu atspoguļošanu dažādos sociālajos tīklos.

Putnu rallijs 2017 Mammadaba karuselis

Kontaktinformācija Latvijas komandām:

  • Kaspars Funts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., mob.tālr.: +371 29467772.

Kontaktinformācija ārvalstu komandām:

  • Kārlis Millers: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., mob.tālr.: +371 29252138.

Lasīt vairāk: