21 • 11 • 2016

Student, piesakies LVM stipendijai!

stipendiati

Turpinot LVM stipendiju programmas tradīciju ar mērķi veicināt studējošo izaugsmi un izglītošanos meža jomā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludina stipendiju konkursu studentiem. Stipendijas tiks piešķirtas šādām jomām: vides izglītība un komunikācija, meža ekoloģija, meža apsaimniekošana, koksnes izmantošana un informācijas sistēmas mežsaimniecībā, kā arī īpašas stipendijas varēs iegūt izcilākie Ogres tehnikuma audzēkņi. Pietiekumu iesniegšanas termiņš – 4. decembris.

LVM stipendijām var pieteikties dažādu jomu studenti, kuri apgūst, vai kuriem ir interese par kādu no LVM stipendijas jomām Tā ir iespēja paaugstināt studējošo motivāciju savu prasmju un iemaņu attīstīšanai. Stipendija sniedz ne vien finansiālu atbalstu, bet piedāvā iepazīt nozari kopumā, piedaloties meža dienās, apmeklējot izglītojošus seminārus ar nozares ekspertu piedalīšanos un darbojoties pašiem dabā – mežā.

Papildinformācija, nolikumi un pieteikuma anketas atrodamas sadaļā  www.lvm.lv/stipendijas 

“Kā LVM stipendiāte guvu daudzpusīgu zināšanu papildināšanas iespēju un no sirds izbaudīju šo laiku,” teic LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes maģistra programmas studente Sabīne Birzgale, kura ieguva vienu no LVM stipendijām. “Man kā ģeogrāfam bija ļoti interesanti uzzināt, cik daudz dažādu nozaru slēpjas mežā. Šodien tā vairs nav ierastā meža zinātne, bet vesela loģistika, kas rūpējas par mežu,” vērtē Sabīne, uzverot, ka programmas semināri paplašināja redzesloku tādās meža nozares jomās, kas iepriekš nebija līdz galam skaidras.

Arī RTU Būvniecības fakultātes students Igors Minovs augstu novērtē stipendiju programmu un tās ietvaros organizētos izbraukuma seminārus, rodot atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, piemēram, no kurienes nāk koksne? “Par koksnes īpašībām, pielietojumu un izturību mums māca būvniecības materiālu priekšmetā. Arī citiem iesaku pieteikties stipendijai: tā ir iespēja labi pavadīt laiku un iepazīt uzņēmuma darbu,” teic Igors.  

Macies

Stipendiju konkursam var pieteikties arī Ogres tehnikuma 1. kursa 2. semestra izcilākiem audzēkņi, kuri mācās, lai kļūtu par mežsaimniecības tehniķiem, meža mašīnu operatoriem un meža mašīnu mehāniķiem.

“Zināšanas, ko iespējams gūt LVM organizētajos semināros, ir nenovērtējamas. Mācību grāmatās šādu informāciju nevar izlasīt. Iepazīstot uzņēmuma darbību, saprotu, ka nākotnē labprāt te arī strādātu,” atzīst pērnā gada LVM stipendiju programmas dalībnieks no Ogres tehnikuma – Matīss Onkurāns.

Pieteikums stipendijai jāiesniedz līdz 2016. gada 4. decembrim (ieskaitot) uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Uzziņas pa tālruni 67602075.

Lasīt vairāk: