18 • 02 • 2016

LVM atpūtas objekti starptautiskās tūrisma izstādēs

Jaunais gads sācies ar virkni aizraujošu pasākumu iecienītākajos mammadaba atpūtas objektos. Lai stāstītu un iepazīstinātu arvien jaunus atpūsties gribētājus ar AS „Latvijas valsts meži” atpūtas objektu piedāvājumu, Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē, LVM Pokaiņu mežs, Kalsnavas arborētums un citi apsaimniekotie objekti piedalījās trīs lielākajās starptautiskās tūrisma izstādēs Baltijas valstu galvaspilsētās: „Adventure” Lietuvā, „Balttour” Latvijā un „Tourest” Igaunijā.

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē starptautisko izstāžu apmeklētājus ar sevi iepazīstināja kā ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu Latvijā, kurā ap 1200 ha lielā meža platībā sastopama plašākā pasaku pasaule Ziemeļeiropā. Tika vēstīts arī par parkā plānotajiem pasākumiem šajā gadā, kā arī par vides izglītības aktivitātēm, kas tiek organizētas ik mēnesi. daļa izstādes apmeklētāju par parku bija dzirdējuši un tajā pat bijuši, un par to liecina arī statistika – 2015. gadā vien LVM dabas parku Tērvetē apmeklēja rekordliels tūristu skaits – 149 tūkstoši. Savukārt LVM Pokaiņu mežs sevi prezentēja kā noslēpumiem pilnu vietu, kurā mīt tikpat noslēpumaini akmeņi, kurus ikkatram der izzināt un izprast, jo īpaši aicinot viesoties mežā latviešu tradicionālo svētku un citu pasākumu laikā. Interesentiem bija iespēja iegūt informāciju arī par LVM apsaimniekotajiem ezeriem – Kaņieru, Zebrus un citiem – , kur rodami ne vien lielākie lomi, bet arī klusums un miers. Ģimenes novērtēja arī LVM atpūtas un tūrisma centru “Ezernieki” un “Spāre” piedāvātās atpūtas iespējas, dzīvojot pie dabas.

Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētums „Balttour” izstādē strādāja Madonas novada pašvaldības stendā, bet Lietuvā un Igaunijā kopējā Latvijas stendā, sevi reklamējot kā dabas objektu, kurā interesanti ir gan profesionāļiem, gan dabu mīlošiem un atpūsties gribošiem tūristiem. Kaimiņzemju tūristu interese bija pietiekoši liela – notika tikšanās ar vairākām tūrisma firmām, kas ieinteresētas veidot maršrutus Vidzemes virzienā, iekļaujot arī Kalsnavas arborētuma apmeklējumu, bet kāda radio žurnāliste izteica vēlmi maijā viesoties ziedošajā dārzā, lai saviem klausītājiem veidotu skaistu reportāžu.

Izstāžu apmeklētāji varēja saņemt īpaši bērniem veidotu bukletu „Ejam kopā pasakā!”, jaunizveidotos LVM Pokaiņu meža un Kalsnavas arborētuma bukletus, kā arī smelties informāciju par plašajām atpūtas iespējām dabā arī citos LVM apsaimniekotajos rekreācijas objektos.

Katru gadu Lietuvas un Igaunijas tūristu interese par atpūtas iespējām Latvijā pieaug – LVM dabas parkā Tērvetē pērn no visiem parka apmeklētājiem 12% bija Igaunijas tūristi, savukārt Lietuvas iedzīvotāji – 84%, tāpēc ir svarīgi klātienē uzrunāt jaunus potenciālos ceļotājus.

Latvijas valsts mežu atpūtas objekti aicina ciemos!

Lasīt vairāk: