10 • 02 • 2016

Ēnas iepazīst uzņēmuma vērtības

IMG 49857777 copy copy

Jau par tradīciju kļuvusī Ēnu diena visā Latvijā aicina jauniešus ieskatīties sev interesējošās profesijas aizkulisēs un ikdienas darbu dunā. Šogad AS „Latvijas valsts meži” darbinieki un eksperti sagaidīja 23 jauniešus no visas Latvijas, lai tos iepazīstinātu ar uzņēmuma darbību, atklātu LVM vērtības, kas atspoguļojas ikdienas darbā, ļautu sajust uzņēmumā valdošo darba gaisotni, kā arī piedalīties sapulču un darba uzdevumu plānošanā.

Starptautiskā Ēnu diena šogad sakrīt ar uzņēmuma Ēnu dienu, kuras laikā LVM stipendiātiem ir sniegta iespēja ielūkoties interesējošā LVM darbinieka amata aizkulisēs, piedalīties sapulcēs un pasākumu plānošanā vai arī doties mežā un praktiski darboties. Stipendiāti ēnoja LVM darbiniekus tādās jomās, kā vides plānošana, koksnes produktu ražošana un realizācija, meža infrastruktūra, mežkopība, ģeogrāfiskās informācijas sistēmas mežsaimniecībā, komunikācija un vides izglītība. Iespējams, ka šīs dienas piedzīvojumi kādu no jauniešiem motivēs nākotnē piedalīties uzņēmuma darbinieku atlases konkursā sev interesējošā jomā.

„LVM atbalsta studentus ne tikai ar stipendijām, bet arī iesaistot tos dažādos semināros un aktivitātēs stipendijas programmas ietvaros. Iespēja ēnot motivē studējošos un audzēkņus attīstīt savas prasmes un iemaņas, veicina interesi par meža nozari,” stāsta LVM personāla speciāliste Ieva Keire.

Aizpildot iepriekš sagatavotu anketu par interesējošajām jomām, stipendiātiem tika piesaistīti zinoši LVM darbinieki, kas vislabāk pārzina jauniešus interesējošo jomu. Savlaicīga sagaidīšana tikšanās punktā, draudzīgas sarunas un joki vijās ar pieredzes stāstiem par ikdienas pienākumiem. „Man vēl nav plašu zināšanu par mežiem un mežsaimniecību, taču tās gūstu lielosos apjomos LVM organizētajos semināros. Tas ir milzīgs dzinulis doties tālāk,” teic LVM stipendiāte Alise Trifane.

IMG 500366

Komunikācijas daļas pārstāvji ar ēnotājiem devās uz Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē, kur stipendiāti tika iepazīstināti ar dabas parka darbību un attīstību, baudot arī parka burvību pieredzējušu vides gidu pavadībā, kuri ļāva ielūkoties sava amata noslēpumos. Kā komunikācijas jomas pārstāvji stipendiāti piedalījās 2016. gada vides izglītības pasākumu plānošanā.

Virkni ēnotāju interesēja arī ģeogrāfiskās informācijas sistēmas mežsaimniecībā, kuru iepazīšana pat kādam no ēnotājiem noderēs maģistra darba izstrādē. Stipendiāti tika iepazīstināti ar to, kā ģeogrāfiskās informācijas sistēmas tiek pielietotas LVM uzņēmumā, to izmantošana un organizācija uzņēmumā.

Lai veicinātu studējošo izaugsmi un izglītošanos meža jomā, AS „Latvijas valsts meži” jau vairākus gadus izsludina stipendiju konkursu, kurā var pieteikties dažādās studiju programmās studējošie Latvijas augstskolu studenti, stipendijas saņem arī Ogres Valsts tehnikuma audzēkņi. Stipendiju piešķiršanas mērķis ir paaugstināt studējošo un audzēkņu motivāciju attīstīt savas prasmes un iemaņas, piesaistīt speciālistus uzņēmumam, paaugstināt studējošo un audzēkņu vēlmi uzlabot savu studiju kvalitāti LVM interesējošās jomās un atbalstīt zinātnes attīstību. Šajā mācību gadā izsludinātajā stipendiju konkursā AS „Latvijas valsts meži” piešķīrusi stipendijas 29 aktīviem un zināt gribošiem jauniešiem.

 Lasīt vairāk: