15 • 01 • 2016

Sniega dienas piedzīvojumam

tornis1111 copy

17. janvāris ir Starptautiskā Sniega diena, kad ģimenes ar bērniem aicinātas baudīt ziemas priekus un ļauties tādām aktivitātēm, kas iespējamas vien sniegā. Nav jābūt pieredzējušam ziemas aktivitāšu cienītājam, lai dotos baudīt pikošanās prieku, braucienu ar ragaviņām un ļautos slidošanai vai mierīgai pastaigai kādā no AS „Latvijas valsts meži” objektiem. Bet var gluži vienkārši baudīt to neatkārtojamo skaistumu, kad koku zari ir balti un ziemas zābaks pazūd sniega kupenās.

Aktīvās atpūtas cienītājiem būs tīkams LVM dabas parks Tērvetē dienas gaišajā laikā, mērojot ceļu 10 kilometrus pa parka tīrītajām takām – Rūķīšu mežs, Pasaku mežs, bet ja vilina takas kupenās – arī to parkā ir gana. Turklāt vilinoši ir paraudzīties uz piesnigušajiem Latvijas mežiem un laukiem no parka skatu torņa virsotnes – tas ziemā iespējams vien brīvdienās. Parkā iespējams slidot, pēdot, pakāpties Gaisa takās un piknikot kopā ar Sila raganiņu. Savukārt krēslai iestājoties, var baudīt gaismu spēles pie jaunā gājēju tilta – laboratorijas. Gan koku galotnes, gan celiņi pie tilta un dižais priežu mežs, kā arī slidotava ik dienu pēc plkst. 17.00 laistās dažādās krāsu gammās.

immmmm

Aktīvākas un mierīgākas aktivitātes iespējamas teju visur mežā. LVM Pokaiņu mežā ikviens aicināts baudīt ziemas skaistumu. Mežā redzami apsarmojuši koki un piesnigušas egles, reizēm taku pārskrien vāvere vai ceļu šķērso stirna ar savu mazuli. Šur tur redzami svaigi mežacūku rakumi – arī tās nav nekur tālu. Bet ja vilina kas nebiji – LVM Jaunmoku pils parku iespējams apskatīt, pastaigājoties ar sniega čībām kājās. Ja kupenas ir gana dižas, čības ļauj staigāt pat pa irdena sniega virsu. Ja sniega mazāk – tās neļauj paslīdēt. Jebkurā gadījumā – neatkārtojamas sajūtas garantētas, īpaši baudot ainaviskā pils parka skatus.

Patīkamu atpūtu!