23 • 11 • 2015

Laimes poga bērniem

IMG 8521

21. novembrī rūķi, kā arī Vāverēns un Lapsiņa no Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē ciemojās tirdzniecības centrā „Spice Home”, kur ar radošajām darbnīcām tika atklāta labdarības akcija „Apsnieg eņģeļu koks”.

Radošo darbnīcu ietvaros ikviens tirdzniecības centra apmeklētājs kopā ar rūķiem varēja pagatavot savu Laimes pogu, ar Vāverēna palīdzību šķirot meža ražu – ozolzīles un čiekurus –, kā arī smelties Lapsiņas gudrību, pildot atjautības uzdevumus un liekot  koka puzles. Tikmēr citi interesenti kopā ar Latvijas māksliniekiem apgleznoja keramikas podus, kuros nu skaisti gozējas krāšņas Ziemassvētku eglītes. Savu īpašo, akcijai veltīto stāstu uz keramikas podiem kopā ar apmeklētājiem gleznoja mākslinieki Mairita Folkmane, Ivo Folkmanis, Dace Liepa, Daiga Jirgensone, Maruta Raude, Māris Subačs, Dina Ābele, Ilze Griezāne, Rihards Delvers, Diāna Dzelme, Kornēlija Ābele un Silja Pogule.

Pašu vai mākslinieku apgleznotos keramikas podus ar Kalsnavas kokaudzētavā izlolotajām eglītēm apmeklētāji par ziedojumiem līdz 16. decembrim var iegādāties tirdzniecības centrā „Spice Home”, šādā veidā piepildot arī Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības organizētās labdarības akcijas mērķi – atbalstīt smagi slimu bērnu aprūpi mājās. Akcija tika organizēta EEZ projekta „Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības darbības stiprināšana” īstenošanas gaitā.

AS „Latvijas valsts meži” (LVM) jau vairākkārt ir atbalstījusi labdarības akcijas, gan bez maksas piedāvājot apmeklēt LVM apsaimniekotos objektus, gan piedaloties to organizēšanā. Tāpat LVM īpašnieks – Zemkopības ministrija – ir noslēgusi sadarbības memorandu sociālajā jomā ar nodibinājumu „Ziedot.lv”, „Latvijas Bērnu fonds” un biedrību „Latvijas Samariešu apvienība”, kā ietvaros šogad 300 000 eiro lielu mērķziedojumu no LVM saņēma 85 projekti.