19 • 11 • 2015

Savienoti Abula upes krasti

tilti uz Abula uptes 222 copy

Smiltenes piepilsētas mežā ar AS „Latvijas valsts meži” (LVM) gādību šoruden izveidots jauns pastaigu tilts, kas savieno Abula upes abus krastus, tādējādi pagarinot pastaigu un velobraucēju maršrutu. Pie tilta izveidota arī atpūtas vieta ar ugunskura vietu, kur ceļotājiem atpūsties un atgūt spēkus.

Jaunais tiltiņš atrodas netālu no vietas, kur Abuls ietek Tepera ezerā. „Agrāk, lai tiktu pāri Abulam otrā pusē, bija jāmeklē kāds upei pārkritis koks un izveicīgi jārāpjas tam pāri,” teic LVM Austrumvidzemes mežsaimniecības Silvas meža iecirkņa vadītājs Normunds Vīksna, pieļaujot, ka nu gājēju plūsma šajā Smiltenes piepilsētas mežu teritorijā varētu kļūt vēl intensīvāka.

Mežsaimniecības darbinieki talkā sakopa arī tuvējo mežu un daļu no upes posma.

Abula upes stāvkrasts, kas pavasaros ir vizbulīšu pārpilns, nu kļuvis pieejamāks pastaigām, pateicoties nogāzē ierīkotajiem pakāpieniem. 

Vēl šogad Smiltenes piepilsētas mežos pēc LVM Austrumvidzemes mežsaimniecības pasūtījuma atjaunoti trīs gājēju un velosipēdistu tiltiņi cilvēku iecienītās velotakas maršrutā - netālu no Niedrāja un Spieciera ezeriem.