06 • 10 • 2015

Startē Mammadaba meistarklase

berni copy

Jaunais mācību gads vēl rosīgāks izvērties tām skolām, kuras pieteikušās AS „Latvijas valsts meži” (LVM) organizētajā skolu programmā – Mammadaba meistarklase. Šogad starptautiskās vides izglītības programmas „Izzini mežu” (Learning about forest) ietvaros, par Meistara tituliem cīnīsies vairāk nekā 12 tūkstoši skolēnu no 178 Latvijas skolām.

Darbošanās solās būt vēl interesantāka, jo dalībniekus gaida trīs lieli uzdevumi –„meža meistarstundas” vadīšana, „meža meistarstiķa” gatavošana un „meža meistardienas” piedzīvošana dabā. Vairāk par programmu iespējams lasīt – Mammadaba meistarklase.

Aktīvākie Mammadaba meistarklašu vadītāji iegūs iespēju piedalīties ikgadējos tālākizglītības 12 stundu kursos „Pedagogu profesionālā pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu”, ko organizē AS „Latvijas valsts meži” kopā ar LVMI „Silava” un MeKA.

AS „Latvijas valsts meži” pateicas visiem dalībniekiem par izrādīto interesi, un visām 686 klasēm, pulciņiem un bērnudārza grupām, kas šogad pieteikušās Mammadaba meistarklasei, novēl izzinošu un zaļu darbošanos meža izziņas aktivitātēs Mammadaba meistarklasē!

Mammadaba meistarklases dalībniekie 2015./2016. mācību gadā

Mammadaba meistarklasi 2014./2015.mācību gadā pabeidza 549 klases no 133 Latvijas skolām. Par Meistariem kļuva 2943 skolēnu, Zeļļu titulu ieguva 1190 skolēnu, bet Mācekļu – 4798.

Astoņas Latvijas skolas, kas bija īstenojušas visvairāk meistarklases aktivitāšu un iesaistījušas visvairāk skolēnu un skolotāju meža izzināšanā, pirmajā šī mācību gada dienā saņēma Mammadaba karogu un tika akreditētas kā Mammadaba vēstniecības.

Mammadaba meistarklases mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē. Mammadaba meistarklasi organizē AS "Latvijas valsts meži" starptautiskās vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros, galvenais  sadarbības partneris – IZM Valsts izglītības satura centrs. 

Lasīt vairāk: