24 • 09 • 2015

Miera kociņš – skaistam dārza sākumam

IMG 5432

Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas 40 gadu jubilejas gadā AS „Latvijas valsts meži” atbalsta skolas apkārtnes labiekārtošanas darbus. Dzelzs sētas vietā skolu ieskaus Kalsnavas kokaudzētavas jaunie kociņi, vēstot skolēniem un garāmgājējiem par stādu pasaules dažādību. Projekts tika uzsākts Pasaules miera dienā 21. septembrī ar Miera kociņa iestādīšanu, un plānots, ka šoruden veicamie darbi tiks paveikti oktobra sākumā.

Pasaules miera dienas ietvaros vairāk nekā 5000 skolas visā pasaulē vienojās kopīgā aktivitātē – simboliskā koku stādīšanā. Pie Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas šajā dienā AS „Latvijas valsts meži” pārstāvji, skolas vadība un ainavu arhitekti iestādīja Subalpīno baltegli (Abies lasiocarpa Compacta), kas kalpos ne tikai kā dekoratīvs akcents, bet Ziemassvētku laikā priecēs apkārtējos arī kā svētku eglīte.

IMG 0778

„Teritorijas apstādījumu projekts tika izstrādāts, augu sortimentu pamatā izvēloties no AS „Latvijas valsts meži” Kalsnavas kokaudzētavas piedāvājuma, par ko skola teic lielu paldies,” teic skolas direktore Kristīne Šulce.

Apstādījumu projektā kopumā iekļauti teju 400 stādi – mūžzaļie kokaugi, dekoratīvie krūmi, ziemcietes, no kuriem vairāk nekā 200 stādu nāk no Kalsnavas kokaudzētavas.

AS „Latvijas valsts meži" realizē kvalitatīvu, Latvijā audzētu meža stādmateriālu. Uzņēmuma pārvaldībā ir deviņas kokaudzētavas, kurās ražo un tirgo meža koku sēklas un stādus, kā arī dekoratīvos stādus. Kokaudzētavas gadā piedāvā 50 miljonus meža koku stādu un vairāk nekā 600 dažādu dekoratīvo augu veidu.