22 • 09 • 2015

Lai šodienas nieks nav rīt liels kaitnieks!

Cukmens par tiru Latviju

Turpinot jau ikgadējās uzņēmuma tīru mežu aktivitātes, arī šogad AS „Latvijas valsts meži” atbalsta „Zaļā josta” rīkoto makulatūras vākšanas konkursu Latvijas izglītības iestādēm „Tīrai Latvijai!” ar mērķi padziļināt skolēnos izpratni, ka pareizi sašķiroti un nodoti atkritumi kļūst par otrreizējām izejvielām jaunu produktu izgatavošanā, samazinot aizvien pieaugošos atkritumu apjomus un padarot tīrāku apkārtējo vidi.

Jau divpadsmito gadu pēc kārtas konkurss pulcē simtiem izglītības iestāžu un tūkstošiem bērnu, lai pievērstu viņu uzmanību makulatūras šķirošanas nepieciešamībai un nozīmei ikdienas dzīvē. 2015./2016. mācību gadā makulatūras vākšanas konkursam „Tīrai Latvijai!” aicinātas pieteikties vispārējās, profesionālās un pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī interešu izglītības iestādes. Informāciju par pieteikšanos un konkursa norisi skatīt www.mammadaba.lv.

Tirai Latvijai ZJosta

AS „Latvijas valsts meži” viens no stratēģiskajiem mērķiem ir veidot sabiedrības saudzīgu attieksmi pret vidi, tāpēc uzņēmums ik gadu organizē un iesaistās daudzos vides izglītības projektos, uzrunājot Latvijas sabiedrību, sākot ar mazākajiem pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un skolēniem, līdz pat pedagogiem un vecākiem. LVM kopā ar Cūkmenu dažādās vides izglītības aktivitātēs mudina iedzīvotājus saudzēt Latvijas mežus, šķirot atkritumus un nemēslot mežā, rosina bērnos atbildību pret vidi, veicina videi draudzīgu domāšanu un vairo izpratni par vērtīgo un lieko dabā – jo šodienas nieks rīt var būt liels kaitnieks!

Konkursa dalībnieki aicināti iesaistīties ne vien šajā konkursā, šķirojot atkritumus, bet arī LVM jaunajā ekoprogrammā bērnudārziem „Cūkmena detektīvi”, Meža olimpiādē starptautiskās vides izglītības programmas „Izzini mežu” (Learning about Forest) ietvaros, Mammadaba meistarklasē un citur.