27 • 02 • 2015

Paldies, skolotāj!

Ekselences balva2014

„Ekselences balva” – stikla ābols, kura sēklas simbolizē nebeidzamu attīstību – 25. februārī tika pasniegta Latvijas radošākajiem un profesionālākajiem fizikas, ķīmijas, bioloģijas un matemātikas skolotājiem. AS „Latvijas valsts meži” (LVM), atbalstot kompetenci un inovāciju, pasniedza „Ekselences balvu” labākajai bioloģijas skolotājai – Lienei Sabulei no Jelgavas Valsts ģimnāzijas.

„Pateicoties manas skolas kolēģiem, man ir iespēja profesionāli attīstīties un augt, lai es kļūtu par labāku skolotāju saviem skolēniem. Ir prieks, ka arī žūrijas pārstāvji, kas nav saistīti ar skolu ikdienā, ierauga un izceļ jauno, inovatīvo, mūsdienīgo mācīšanu. Pēc šīs balvas iegūšanas saprotu, ka eju pareizajā virzienā, un šī balva man būs kā atgādinājums, ka ir vērts censties, ka ir vērts turpināt izaugsmi, jo ir kas novērtē un pamana," savos iespaidos par iegūto atzinību dalās „Ekselences balvas” laureāte Liene Sabule.             

Balvas pasniegšanas dienā 20 Latvijas inovatīvie dabaszinātņu un matemātikas skolotāji ļāva ielūkoties savā radošajā un uz rezultātu vērstajā mācību stundā. LVM pārstāvji kopā ar 9. un 10. klašu audzēkņiem bioloģijas stundas laikā apguva muskuļu darbības un uzbūves principus sešu dažādu bioloģijas skolotāju sniegumā.

LVM korporatīvo attiecību viceprezidents Edvīns Zakovics: „Ar vislielāko cieņu vēlamies teikt jums, skolotāji, lielu paldies par jūsu darbu, ko veicat ikdienā. Es gribētu novēlēt, lai jūs ikdienā dzirdiet, ne tikai „Labdien, skolotāj!”, – bet, lai teju katru dienu jūs uz ielas, skolas salidojumos vai klases vakaros dzirdētu – „Paldies, skolotāj, paldies jums, mēs jūs atceramies! Paldies jums, manas nākotnes profesijas izvēlē. Lai jums veicas!””

Apbalvošanas ceremonijā Latvijas Universitātes Mazajā aulā dalībniekus sveica Valsts prezidents Andris Bērziņš, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, LU rektors Mārcis Auziņš, LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra vadītāja Dace Namsone un balvas mecenāti.

„Šie četri priekšmeti – ķīmija, fizika, bioloģija, matemātika – veido kopumu, kas cilvēkam dod praktisko bāzi. Ceru, nav tālu tas laiks, kad vairs nediskutēs par šo priekšmetu nepieciešamību un nozīmi mācību procesā,” savā uzrunā teica Valsts prezidents.

„Ekselences balvas” laureāti:

  • bioloģijā - Liene Sabule (Jelgavas Valsts ģimnāzija),
  • fizikā – Modris Šāvējs (Mārupes vidusskola),
  • ķīmijā – Pāvels Pestovs (Rīgas 72. vidusskola),
  • matemātikā – Ilze Gaņina (A. Upīša Skrīveru vidusskola).