25 • 02 • 2015

AS „Latvijas valsts meži” saņem pateicību par dalību Berlīnes izstādē

IMG 6615 Berline kauss

AS „Latvijas valsts meži” saņem Zemkopības ministrijas pateicību par centību un izcilu darbu Latvijas kā partnervalsts līdzdalībā starptautiskā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādē „Zaļā nedēļa 2015” Berlīnē (Internationale Grüne Woche Berlin).

LVM prezidents Roberts Strīpnieks: „LVM komanda izstādē bija ieradusies pārstāvēt savu valsti, ne vienkārši strādāt. Mūsu stends izpelnījās gan apmeklētāju, gan Vācijas mediju uzmanību. Izstādes pastāvēšanas vēsturē vēl nav bijis gadījums, kad atklāšanas pasākumā piedalās partnervalsts prezidents - Andris Bērziņš un Vācijas kanclere – Angela Merkele.”

LVM stendā „Mežs” interesenti tika iepazīstināti ar meža nozares produkciju un piedāvājumiem. Daudzus apmeklētājus ieinteresēja, cik ātri aug mežs un kā no koka sēklām izaug stādi, tos savukārt varēja aplūkot un aptaustīt priežu un egļu stādu „Zaļajā sienā”. Garām ejošo skatienus piesaistīja informatīvās planšetes par meža apsaimniekošanas ciklu, atpūtas objektu karte, mobilā lietotne„Tērvetes dabas parks”, kā arī gandrīz 900 kg smagais masīvkoka bluķis – 1 m3 koksnes, kas Latvijā izaug 1,3 sekundēs un vienlaikus absorbē 1 tonnu CO2. Darinātie produkti no dažādu koku sugu materiāliem vizuāli bagātināja informatīvo stendu un vēlreiz pasvītroja – Latvija ir un būs mežu zeme!

Katru gadu izstādē  „Zaļā nedēļa” tiek izvēlēta viena partnervalsts, lai palīdzētu organizatoriem SIA „Messe Berlin” izstādes veidošanas procesā. Partnervalsts godam bija pieteikušās vairākas kandidātvalstis, bet 2015. gadā šādu godu un izaicinājumu ieguva Latvija.

Latvijas sauklis „Baudi laiku nesteidzoties” („Nimm dir die Zeit”) kļuva par visas izstādes reklāmas saukli. Plakāti ar saukli un uzrakstu „Lettland” rotāja teju visas izstādes halles un bija apskatāmas 425 tūkstošiem izstādes apmeklētāju.

Izstāde „Zaļā nedēļa” Berlīnē ir pasaules lielākā un nozīmīgākā lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstāde, kas 2015. gadā svin savu 80. jubileju. Šogad, no 16. līdz 25. janvārim, izstādē piedalījās un ar savu produkciju iepazīstināja 115 Latvijas uzņēmumi.