04 • 03 • 2014

Putnu aizsardzībai tiek slēgti meža ceļi

Lai netraucētu medņu riestošanu un melnā stārķa ligzdošanu šī pavasara un vasaras sezonā, AS „Latvijas valsts meži” pieņēmuši lēmumu slēgt uz laiku Loka ceļu Siguldas apkārtnē.

Kā norāda Mārtiņš Kalniņš, AS „Latvijas valsts meži” Vides plānošanas speciālists, valsts mežos šo putnu populācijas tiek īpaši aizsargātas, bet ceļa slēgšanas prakse dabas saudzēšanai tiek izmēģināta pirmo reizi. Viņš skaidro: „Tā kā stārķa ligzda no slēgtā ceļa ir tikai 100 m attālumā, putna ligzdošanas laikā jāizvairās no jebkāda traucējuma – arī auto atstāšanas vai vienkārši uzturēšanās ceļa tuvumā. Jūlija sākumā, kad stārķu ligzdās jau ir mazuļi, putns vairs nav tik jūtīgs, un ir iespējams mums pārbaudīt lizgošanas veiksmi vai neveiksmi.”

Loka ceļš tiks noslēgts ar barjeru no 1. marta līdz 1. jūlijam, bet satiksmei būs pieejama otra daļa no Loka ceļa. Darbība ir saskaņota ar Siguldas novada domi un diviem blakus esošo zemju īpašniekiem.

Loka cels 26022014 001

Attēlā: Loka ceļu no marta līdz jūlijam segs barjera.

RV Siguldas novads Loka cels 122013

Neskaidrību gadījumā uz barjeras esošajā informācijas zīmē ir norādīts Rietumvidzemes mežsaimniecības kontakttelefons 64207114.

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.