27 • 01 • 2014

Ekskursija LVM dabas parkā Tērvetē – tagad arī viedierīcēs!

AS „Latvijas valsts meži” aicina virtuāli iepazīt LVM dabas parku Tērvetē, mobilajās ierīcēs bez maksas lejupielādējot Android  lietotni un interaktīvo grāmatu iBook, kas 360 grādu tūres veidā, atrodoties jebkurā pasaules vietā, ļauj virtuāli „izstaigāt” rudenīgās noskaņās iemūžināto LVM dabas parku Tērvetē.

Pirmo reizi Latvijā 360 grādu fototūre ir pieejama Android mobilajās ierīcēs. Lietotnē ir iespēja virtuāli viesoties LVM dabas parka Tērvetē zināmākajos apskates objektos – gan uzkāpt jaunajā skatu tornī un raudzīties rudens krāsu pielietajos Zemgales plašumos, gan ciemoties pie Sila Raganiņas un Pasaku meža iemītniekiem.

Savukārt Apple viedierīču cienītājiem virtuālā fototūre pieejama iPad planšetēs interaktīvas grāmatas jeb iBook formātā – līdz šim latviešu valodā nav iznākušas līdzīgas bezmaksas elektroniskās grāmatas par kādu no Latvijas tūrisma objektiem ar integrētu 360 grādu virtuālo tūri.

vaks

1-sakums

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lejupielādējot Android lietotni vai iBook un dodoties uz LVM dabas parku Tērvetē, pirmie 50 apmeklētāji, kas kasē uzrādīs viedierīci ar lejupielādētu parka virtuālo 360 grādu fototūri, saņems īpašu dāvanu – krāšņu 2014. gada sienas kalendāru.

Android  lietotni var lejupielādēt vietnē Google Play ierīcēs ar vismaz Android 4.1 versiju un vismaz 1Gb operatīvo atmiņu. Elektronisko grāmatu var lejupielādēt iBooks Store, iepriekš pārliecinoties, ka ierīcē ir pietiekami daudz brīvas vietas – vismaz 170 Mb.

AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotais dabas parks Tērvetē ir labākā un draudzīgākā vieta ģimenei ar bērniem un tiem, kuri pasaulē prot lūkoties ar bērna acīm. 2009. gadā parks ir kļuvis par Eiropas izcilāko tūristu galamērķi, savukārt Labklājības ministrijas organizētajā konkursā 2013. gada vasarā atzīts par ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu.

Informāciju sagatavoja: AS "Latvijas valsts meži" Komunikācijas daļa, tālr. 67805432