08 • 09 • 2014

Putnu rallijā tiks skaitītas putnu sugas Latvijā

Jau šajā nedēļas nogalē 13. un 14. septembrī pieredzējuši putnu vērotāji un ornitologi vizuāli un audiāli fiksēs noteiktas putnu sugas un pasugas „Latvijas valsts mežu putnu rallijā – 2014”.

Starptautiskajās putnu vērošanas sacensībās piedalīsies sešas komandas – ornitologu komandas no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.

Sacensības norisināsies Kurzemes un Zemgales teritorijā, kur 24 stundu laikā komandas ar pašu izvēlētiem pārvietošanās līdzekļiem centīsies fiksēt putnu sugas un pasugas. Viens no sacensību nosacījumiem – sacensību sarakstā fiksējamās sugas vai pasugas putns jānosaka vismaz trīs no pieciem komandas dalībniekiem.

„Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2014” komandas un dalībnieki:

  • „Estbirding” (Igaunija) – Andris Klepers, Uku Paal, Mihkel Metslaid, Peeter Raudsepp, Margus Ots.
  • „Himantopus himantopus” (Latvija) – Ivars Brediks, Mārcis Tīrums, Māris Strazds, Ieva Mārdega, Mareks Kilups.
  • „Lietuvainis” (Lietuva) – Saulius Karalius, Milda Šniaukštienė, Laimonas Šniaukšta, Gediminas Eigirdas.
  • „Garrulus” (Lietuva) – Armandas Naudzius, Marius Karlonas, Vilius Paskevicius, Vytautas Eigirdas.
  • „Nometnieki” (Latvija) – Elvijs Kantāns, Juris Vīgulis, Imants Jakovļevs, Renāte Ondzule.
  • „TTTŠ” (Latvija) – Edgars Laucis, Uģis Piterāns, Ieva Grīnerte, Ritvars Rekmanis.

Par sacensību uzvarētājiem kļūs komanda, kas diennakts laikā sacensību teritorijā būs piefiksējusi visvairāk putnu sugu. Sacensību tiesneši ir pieredzējuši putnu pazinēji Valdis Roze, Kārlis Millers un Kaspars Funts.

Sacensību starts tiks dots 13. septembrī (sestdienā) plkst. 11.00 AS „Latvijas valsts meži” atpūtas un tūrisma centrā „Spāre” („Dumbri”, Ģibuļu pagasts, Talsu novads, Ventspils šosejas A10/E22 malā). Sacensību noslēgums, rezultātu vērtēšana un uzvarētāju apbalvošana notiks AS „Latvijas valsts meži” centrālā biroja pagalmā 14. septembrī (svētdienā) plkst. 13.00 Rīgā, Kristapa ielā 30.

Putnu vērošanas ralliju organizē AS „Latvijas valsts meži”, Latvijas Putnu fonds un portāls www.latvijasputni.lv. Vairāk informācijas par sacensībām portālos www.mammadaba.lv/putnurallijs un www.latvijasputni.lv.