23 • 07 • 2014

AS „Latvijas valsts meži” aicina būt uzmanīgiem mežā ar uguni

Šogad valsts mežos uguns nopostījusi jau vairāk nekā 130 hektārus meža, liecina AS „Latvijas valsts meži” (LVM) apkopotā informācija. Indulis Brauners, LVM Meža aizsardzības un ugunsdzēsības vadītājs, secina: „Salīdzinot pēdējo piecu gadu datus, jau tagad varu ar nožēlu apgalvot, ka valsts mežos ugunsgrēkos izdegušo meža platību ziņā 2014. gads būs pirmajā vietā”.

Šonedēļ valsts mežos notikuši vairāki meža ugunsgrēki, kuru rašanās cēlonis visdrīzāk ir bezatbildīga un neuzmanīga atpūtnieku, ogotāju un sēņotāju rīcība ar uguni, tai skaitā smēķēšana. LVM aicina ikvienu meža apmeklētāju atcerēties – ugunsnedrošajā laika posmā mežos ir aizliegts kurt ugunskurus ārpus speciāli tam ierīkotām vietām, kā arī atstāt tos bez uzraudzības, nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus, braukt ar mehāniskajiem transporta līdzekļiem pa mežu ārpus ceļiem.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem šonedēļ Latvijā daudzviet turpināsies liels karstums, kas mežos un purvos rada augstu ugunsbīstamības risku, tādēļ aicinām ikvienu meža apmeklētāju ar uguni rīkoties apdomīgi un atbildīgi!