19 • 06 • 2014

Vandāļiem vienaldzīgi melnie stārķi un medņi

Vandāļi izlauzuši pavasarī Siguldas apkārtnē izlikto meža ceļa barjeru, kas tika uzstādīta medņa riestu un melno stārķu miera saudzēšanai.

AS „Latvijas valsts meži” vides plānošanas speciālists Mārtiņš Kalniņš ir sašutis: „Diemžēl ir atsevišķi sabiedrības locekļi, kas nesaprot, ka šo putnu populācija tiek īpaši aizsargāta un aktīva satiksme var traucēt veiksmīgai putnu ligzdošanai. Laika posmā no 14.- 17.jūnijam vandāļi uzdarbojušies ļoti aktīvi. Viņi ar automašīnas palīdzību barjeru izlauza”.

Uzņēmumam šīs rīcības motivācija nav saprotama, jo, kā vēsta vides plānošanas speciālists M.Kalniņš, Loka ceļam vēl ir paralēls ceļš, pa kuru automašīnas vadītājam būtu jāveic tikai vienu kilometru garāks posms, lai netraucētu šo aizsargājamo putnu ligzdošanu un riestošanu.

Par šo notikumu tiks rakstīts iesniegumu Siguldas policijai tālākai izmeklēšanai.

Lai netraucētu medņa riestošanu un melnā stārķa ligzdošanu pavasara un vasaras sezonā, AS „Latvijas valsts meži”  no 1.marta līdz 31.jūlijam nolēma slēgt Loka ceļu Siguldas apkārtnē.

Gandrīz 80% no Latvijā zināmajām melno stārķu ligzdošanas vietām atrodas AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos mežos.

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.