17 • 06 • 2014

Meža dienās šogad par 19% lielāks dalībnieku skaits

 meza dienas

Katru pavasari AS „Latvijas valsts meži" aicina skolas un citus dabas draugus piedalīties gadskārtējās „Meža dienās" visā Latvijā - stādīt mežu, izlikt putnu būrīšus un sakopt dabu no atkritumiem! Šogad Meža Dienās noorganizēts 221 pasākums un dalībnieku atsaucība bijusi lielāka nekā iepriekšējos gados.

Daudzviet meža stādīšana, sakopšana, putnu būru izlikšana, kā arī citas apkārtējās vides uzlabošanas aktivitātes kļuvušas par tradīciju, citur Meža dienas organizētas pirmo reizi, bet kopumā šogad piedalījies rekordliels dalībnieku skaits – 7982, kas ir par 19 procentiem lielāks nekā citus gadus.

Rēzeknes Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra „Zeimuļs” mazpulka vadītāja Dzintra Gribuste kopā ar saviem mazpulcēniem „Meža dienas" ik gadu gaida ar nepacietību: „Ar katru reizi priecē tas, ka attieksme pret dabas vērtībām bērnos kļūst nozīmīgāka, un jau šogad šķita, ka piegružojums mežos mazinājies. Priecēja tas, ka bērniem ir liela motivācija skriet un rosīties veselīgā vidē, un radīt prieku citiem, jo ikvienam no mums viennozīmīgi ir svarīgi atpūsties skaistā, sakoptā vietā”.

Ar skolu jaunatnes, bērnudārzu audzēkņu un viņu vecāku, pašvaldību un darba kolektīvu pārstāvju atbalstu iesēts 3.5 hektāru , bet iestādīts 115.5 hektāru meža, izlikts 1231 putnu būris un savākti atkritumi 233.2 kubikmetru apjomā. Par tradīciju ir izveidojusies meža stādīšanas pasākums, kuru veic bērni un jaunieši ar īpašam vajadzībām, kas vienmēr ir patīkams izaicinājums organizatoriem un arī pašiem dalībniekiem.

AS „Latvijas valsts meži" pateicas visiem „Meža Dienu" dalībniekiem par lielo atsaucību un centīgo darbu!

„Meža dienām" ir senas tradīcijas, un tās AS „Latvijas valsts meži” rīko ar mērķi veicināt cilvēku izpratnes veidošanos par mežu un meža nozari.

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432.